MHP AKP’ye mi katılıyor?

MHP AKP’ye mi katılıyor?
Ülke siyasetinde AKP ve CHP eksenli iki partili bir sisteme doğru gidildiğini vurgulayan Numan Kurtulmuş’un bu açıklaması, akıllara “MHP, AKP’ye mi dahil olacak?” sorusunu getirdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CNN Türk'te yayınlanan Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türk siyasetinin yeni bir sisteme geçtiğini belirten Kurtulmuş, bürokrasinin yeniden dizayn edilmesi gerektiğini ifade etti.

Kurtulmuş, “Yerel seçimde yüzde 50 artı 1'lik bir çıta oldu. Genel siyaset CHP ve AKP aksında buluşacak. Partilerin oy oranı en düşük olanlarının bile Türkiye'nin her yerinde teşkilatları var. Belki ilerde iki partili sistem denilen sisteme dönüşür. AKP ve CHP'nin olduğu bir parlamento vardı önceden. Bu yapı Türkiye'nin doğasında olan bir şey.” sözlerini kullandı. Kurtulmuş’un bu açıklamaları içerisinde, AKP ve CHP ismini kullanıp MHP’yi bahsettiği eksen içine almaması, “MHP, seçimler dahil olmak üzere, bundan sonra AKP’ye dahil mi oluyor?” sorularının sorulmasına neden oldu.

"İTTİFAK SİSTEMİ KÜÇÜK PARTİLERİ KORUYOR"

İttifak sisteminin partilerin kendi kimliklerini koruyarak, ortak noktalarda iş birlikleri yapılması adına fırsatlar sunduğunu belirten Kurtulmuş, “Bu oy oranı düşük partilerin de kendilerini korumalarının bir göstergesidir. Partiler kendi kimliklerini koruyor ama belli bir ittifakın şemsiyesinin altına giriyor. İttifak sistemi küçük partileri koruyor.” diye konuştu.