MHP Ankara için Gökçek'i düşünüyor!

MHP Ankara için Gökçek'i düşünüyor!
MHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Melih Gökçek olacağı öğrenildi. Meclis'te konuyla ilgili açıklama yapan MHP'li Enginyurt, "Eğer aday olursa kabulümüzdür, olmasa da saygıyla karşılanır" dedi.

Cumhur İttifakı’nın dün resmen askıya alınmasının ardından MHP’den flaş bir hamle geldi. MHP’li kaynaklar yerel seçimlerde Ankara’dan, Melih Gökçek’i aday göstermek istediklerini açıkladılar.
İddia üst düzey MHP’yi yöneticiler tarafından da doğrulandı.

GEÇEN SENE İSTİFA ETMEK ZORUNDA KALDI

Melih Gökçek son yerel seçimlerde AKP’nin adayı olarak başkanlık koltuğuna oturmuş, geçtiğimiz yıl Ekim ayında ise Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı sonrası görevinden istifa etmişti.
Gökçek, 1994’den beri Ankara’nın belediye başkanıydı.

TEMMUZ'DA BİR ARAYA GELMİŞLERDİ

Melih Gökçek, 6 Temmuz günü Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret etmişti. Ziyarette Gökçek, Bahçeli’ye “Allah Kapıları Açandır” yazılı bir kase hediye etmişti. Gökçek ziyareti “Seçim başarısı dolayısıyla bugün Sayın Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret ettim. Seçim sonuçlarının MHP’ye, AK Parti’ye ve mazlum milletlere hayırlar getirmesini dilediğimi ifade ettim. Ve Osmanlı motifleriyle işlenmiş, üzerinde ‘Allah kapıları açandır’ yazılı kase hediye ettim.” ifadeleri ile duyurmuştu.

MHP'DEN İLK AÇIKLAMA

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için Melih Gökçek'e teklif götüreceğine ilişkin bir soruyu cevapladı.

Cemal Enginyurt MHP olarak siyaset yapan herkese kapılarının açık olduğunu kaydederek, "MHP olarak vatanını, devletini, bayrağını, ülkesini seven her toplumun ferdine MHP'nin kapısının sonuna kadar açık olduğunu liderimiz Bahçeli açıkça ilan etmişti. Melih Gökçek de bu ülkeye ve özellikle Ankara'ya 25 yıl hizmet etmiş bir siyasetçidir. Eğer aday olursa kabulümüzdür, olmasa da saygıyla karşılanır. Sadece Gökçek değil Türkiye'de siyaset yapmak isteyen herkese açık MHP'nin kapısı. AK Parti bu ülkede bizim asla siyasi düşman olarak görmek istemediğimiz bir hareket.AK Parti'de  siyaset yapan insanlar bu ülkeye hizmet etme aşkıyla dolu olduğuna inandığımız insanlar. Yanlış yaptıklarında yanlışlarını acımasızca eleştirdiğimiz insanlar. AK Parti veya CHP'lli olması MHP'nin kapısının kapalı olduğu anlamına gelemez” diye konuştu. 

BİR AÇIKLAMA DA AKP'DEN

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, MHP'nin Ankara için Melih Gökçek'i aday göstereceği iddialarıyla ilgili konuştu.

Özhaseki, "Melih Gökçek ile görüştüm. 'Bana bir teklif gelmedi. Ben AK Partiliyim' dedi" ifadelerini kullandı.

MHP'Lİ DURMAZ: "GÖKÇEK DARBECİLERE DİRENDİ"

Melih Gökçek'in MHP'nin Ankara Belediye Başkanı adayı olacağı iddialarının ardından bir açıklama da MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'dan geldi.

Durmaz, "Sayın Melih Gökçek 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde belediye nin araçlarıyla askeri kışlaların kapılarını kapatıp, tankların ve diğer askeri araçların çıkışını engellemiş darbecilere karşı direnişi örgütlemiş,Ankara ya çalışmalarıyla değer katmış kıymetli bir belediye başkandır" paylaşımında bulundu.

İlgili Haberler