MHP Bandırma İlçe teşkilatı kapatıldı

MHP Bandırma İlçe teşkilatı kapatıldı
MHP’de Genel Başkan Adayı Meral Akşener’e verdiği destekle bilinen Balıkesir Milletvekili İsmail Ok’un parti teşkilatlarına girmesi yasaklandı. Ok’u misafir ettiği gerekçesiyle MHP Bandırma İlçe teşkilatı kapatıldı.

MHP Bandırma İlçe Yönetim Kurulu’nun feshedilmesiyle birlikte Bandırma MHP ilçe teşkilat binasına girmesi yasaklanan MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir’in 16 ilçe teşkilatlarıyla birlikte basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını bir kafeteryada yapan MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, "Bu güzel duruşa uymayan olaylar yaşıyoruz. MHP Bandırma ilçe teşkilatı görevden alınmıştır yani feshedilmiştir. Bunun bir tek nedeni vardır. Hakan başkanımın Cuma günü ziyaret etmek, basınla hasbihal etmek ve ülküdaşlarımızla bir araya gelmek için aradım. O da memnuniyetle bizleri misafir edeceğini beyan etti. Fakat bunun duyulması üzerine şahsımın MHP teşkilatlarına girmesi yasakmış. Hakan başkanım da diyor ki burası bir kurumsal kimliği olan bir yer MHP’nin resmen milletvekili dolayısıyla ben onu MHP’nin teşkilatında yönetimim ile birlikte ağırlarım diye bunu sözlü olarak beyan ediyor. Eğer böyle bir karar varsa bunu resmi olarak bana tebliğ edin diyor. Bunun üzerine Hakan başkan 2-3 saat geçmeden görevden alındığını yönetimi ile birlikte MHP Bandırma ilçe teşkilatının feshedildiği haberini alıyor. Şu yaşanan olayın izahı yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ilk defa bir araya geldiğine değinen Ok, "Bu çok güzel bir kucaklaşmadır. Bizim Genel Başkanımızın daha düne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili söylemi 17-25 Aralık Erdoğan’dı. Buna rağmen bu kucaklaşma çok önemli. Bunu olumlu buluyoruz ama kendi içindeyse sadece demokratik hakkını kullandığı için tabanın sesine, ülkücü iradeye ve delegasyonun tarzına uyarak olağanüstü tüzük kurultayı toplanması gerekir diyen milletvekillerinin bu içinde bulunduğumuz olağanüstü şartlarda dışlanılmaya kalkınılması ve bundan dolayı milletvekili teşkilatında ağırlayan Bandırma ilçe teşkilatının görevden alınmasını gerçekten anlamak mümkün değildir" diye konuştu.

Ülkücü hareket Türk milliyetçiliği her zamankinden daha çok birbirlerine kenetlenmesi gerektiğini söyleyen Ok, "Genel Başkanımız Devlet Bahçeli nasıl bu darbe meselesi ile düşmanlıkları bir araya bıraktı ve ilk defa saraya gittiyse diğer muhalifler ile görüştüyse kendi içerisinde yasalardan kaynaklanan demokratik hakkını kullanan ve olağanüstü kongre diyen delegasyonuna, teşkilatlarına ve milletvekillerine de aynı anlayışı ve hoşgörüyü bekliyor ve bunun dışındaki davranışları tabanımız ve teşkilatımız asla anlayamamakta izah edememekte. Yine çok acı ve üzücü bir olay.

MHP’nin olağanüstü kongre sürecinde çağrı heyeti başkanı olan Aksaray eski il başkanımız Ayhan Erel bey müvekkilini bu FETÖ operasyonunda savunmak için gittiğinde hukuki hakkını polise karşı gelmekten dolayı gözaltına alınıyor. Fakat bu basında ve kamuoyunda çarpıtılarak müvekkilini savunduğu için değil de muhaliflerin çağrı heyeti başkanı sanki FETÖ operasyonundan dolayı gözaltına alınmış gibi kamuoyuna yansıtılıyor. MHP yönetimi ve genel merkezi bütün ülkücüleri kucaklamak onların hukukunu ve hakkını savunmasını gerektiği bir süreçte bir milletvekilinin ilçe teşkilatını ziyareti dolayısıyla o ilçe yönetimini görevden almaktadır" dedi.

Ok, "Bizler bu güne kadar asla ve katta MHP’nin tüzel kişiliğine, yarım asırlık birikimine, teşkilatımıza ve genel başkanımıza ve bütün yurttaşlarımıza en ufak bir saygısızlığımız olmadı. Bize ne yapılırsa yapılsın insani ve ahlaki değerleri asla çiğnemeyeceğiz. Hukuk kuralları içerisinde kendi iç yarışımız olan kongre sürecini takip edeceğiz. Bu en doğal hakkımız bizim" şeklinde konuştu.