MHP büyük aşama yaptı

Sayın okurlarım, yurdumuzda bu yıl yapılacak olan Genel Seçim çalışmalarına en erken başlayan Milliyetçi Hareket Partimiz, toplumumuz tarafından mükâfatlandırıldı. Benim için bu zaman diliminde alınan en önemli ve değerli mükâfatlandırma, çok değerli ve çok yönlü şahsiyetlerin toplu olarak, aramıza katılması ile gerçekleşti.
Siyasi ve kültürel alanlarda önder davranışlara sahip yetişkin on sekiz dostumuzla, Türk Milliyetçiliğini siyasi platformda temsil eden Milliyetçi Hareket Partisi’nde beraberlik başladı.
Üç yıl önce Ankara’ya Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca tertiplenen Spor Şuarası’nda tanışarak görüştüğüm, üstün davranışları ile ciddi bir “devlet adamı” örneği yaratan sayın Murat Başesgioğlu, kültür kuruluşlarımızdaki seviyeli konuşmalarından faydalandığımız sayın Prof. Yusuf Halaçoğlu, Milliyetçi Hareketin kurucularından arkadaşım rahmetli Muzaffer Özdağ’ın oğlu, her türlü davranışlarını takdir ettiğim ve Milliyetçi Hareket Parti’mizin üst düzey yönetiminde görev almasını arzu ettiğim, gazetemiz yazarlarından sayın Prof. Ümit Özdağ, Emekli Korgeneral sayın Engin Alan, Milletvekili olan ve Bakanlık görevinde bulunan Bahattin Şeker, Demokrat Parti eski Genel Başkan yardımcısı sayın Prof. Cem Kılıç, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi sayın Prof. Hasan Tunç ve milli futbolcu sayın Saffet Sancaklı, Gençlik Meclisi Başkanı sayın Selcen Akdoğan, Doç. Dr. sayın Ahmet Selim Yurdakul, Diş Hekimi sayın Mete Toptaş, Edebiyatçı yazar Erkan Çakıcı, İşadamı gemi Müh. sayın Oğuzhan Üçok, Avukat sayın Neslihan Koçer, Avukat sayın Mustafa Bozdağlıoğlu, Avukat sayın M. Kürşat Üçüncü ve işadamı sayın Egemen Peker Türkiye’mizin millî birliğine ve bütünlüğüne sahip çıkmak için Milliyetçi Hareket’in saflarına katıldılar.
Yine altı dil bilen, İktisat Profesörü ve Uluslararası ilişkiler uzmanı Antalya Milletvekili Prof. Yusuf Ziya İrbeç, bir hafta önce TBMM’de düzenlediği basın toplantısı ile AKP’den ayrılmıştı.
Çok beğenimi kazanan ve milliyetçi görüşlere sahip olan sayın Yusuf Ziya İrbeç basın toplantısında “Seçim sonrası yapılacak Anayasal değişikliklerle milletimizin ve ülkemizin birlik ve bütünlüğünün bozularak bu yaranın daha da derinleşeceği endişesini taşımaktayım” dedi. Ve “takip edilen politikalarla milletin sosyolojik, psikolojik ve coğrafi yönden bölünme sürecine sürüklendiğini” söyledi ve “bu kaygılarıma sebep olan hadiselerin başında, Başbakan’ın, her konuşmasında toplumu ayrıştırmaya yönelik söylemleri gelmektedir. Şahsen, milletin ismini telâffuz etmekten kaçınan bir tutuma karşı tepki vermek zorunluluğunu hissediyorum. Ülkemizin Anayasal adı Türkiye’dir ve üzerinde vatandaş sıfatıyla yaşayan herkes Türk’tür. Bu, bir alt kimlik değildir. Oysa Başbakan, söylemlerinde Milletimizi bütünleştrici bir unsur olan Türk’lüğü, sürekli ve anlaşılmaz bir biçimde alt kimlik haline getirme çabası içindedir” diyerek, konuşmasının son cümlesi ile hepimizi sevindirmiştir.
“AKP ye oy vermiş, aynı endişeleri taşıyan Milletvekili arkadaşlarımın ve vatandaşlarımızın olduğunu da biliyorum.”
Tanrı Türk’ü Korusun.
3 yılönce Ankara’da yapılan Spor Şurasında emekli Spor İl Müdürü Sami Yavrucuk’un Anıttepe Spor Kompleksinin ilk halinin maketini Bakan Murat Başesgioğlu’na kakdim ederken.

Yazarın Diğer Yazıları