MHP genel başkan adayı Akşener, Aydın'da

MHP genel başkan adayı Akşener, Aydın'da
Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, Kurultay çalışmaları kapsamında, Aydın'ın İncirliova ilçesi Belediye Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı. Akşener, miting alanında özel olarak süslenmiş deve ile karşılandı.

Önceki gün İzmir Gündoğdu Meydanı'nda yaptığı muhteşem mitingle dikkatleri üstüne toplayan MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, Ege gezisinin dünkü durağı Aydın'da da büyük ilgi gördü. Akşener Gündoğdu mitinginin ardından akşam saatlerinde İzmir'den Aydın'a geçti. Aydın Anemon Otel önünde çok sayıda partilinin sevgi gösterileriyle karşılanan Meral Akşener, bir süre dinlendikten sonra temaslarına başladı. Akşener, önce Muğla, ardından da Aydın Üst Kurul Delegeleriyle ayrı ayrı bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantılarda Üst Kurul Delegelerini kongre süreci hakkında bilgilendiren Meral Akşener onlarla görüş alışverişinde bulundu. Toplantının ardından partililerle birlikte  akşam yemeği yiyen Akşener daha sonra bir konuşma yaptı. Konuşmasında partiden ihraç edilme girişimlerine değinen Akşener, "Beni yeter ki ülkücü irade ihraç etmesin. Partiden ihraçta etseler, ne yaparlarsa yapsınlar gitmiyorum arkadaş. Genel Başkan olursam tüzüğe iki dönem şartı koyacağız. Yoksa hiç kimse koltuktan kalkmıyor" dedi.

 İHRAÇ ETSELER DE BİR YERE GİTMEM

Akşener açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Ben şu anda partimin sadece düz bir üyesiyim. Beni yeter ki ülkücü irade ihraç etmesin, beni yeter ki Türk halkı ihraç etmesin. Diğer ki gibi ihraçta etseler, ne yaparsanız yapın hiçbir yere gitmeyeceğim kardeş. Asla ve asla gitmeyeceğim.15 Mayıs'ta o kongre salonu önünde olacağım. Üst kurul delegelerimizi de kongreye davet ediyorum. Bütün parti üyelerimizi de salon önünde birlikte olmaya çağırıyorum"

15 Mayıs'ta Ankara'da düzenlenecek kongreye katılma çağrısında bulunan Akşener, devamla şunları söyledi:

"Bin 100 delege ile tek tek görüştüm. Taleplerini ve nasıl bir MHP istediklerini öğrenmeye çalıştım. Kongre için 548 delegenin imzasını topladık. Fakat 300 delege de bize 'Şimdi imza veremiyorum ama siz yeter ki kurultayı toplayın orada evet' oyu kullanacağım' dedi. İmzalara rağmen kurultayı toplamadılar. Biz de mahkemeye gittik. Bundan dolayı paralelci oldum. Başta Saray destekli 7 gazete olmak üzere birçok gazete her türlü hakaret içerikli yazılar yazdılar çizdiler. Paralel yaptılar bizi. Hiç birimiz paralel değiliz, ama onlar yamuk. Bu ülkeyi yamulttular, hukuku yamulttular"

KOLTUKTAN KALKMIYORUM

Salonda konuşması zaman zaman 'Başbakan Meral' sloganları ile kesilen Meral Akşener, seçilmesi halinde yapacağı çalışmalarla ilgili bilgiler de verdi.  Akşener, "15 mayıs'ta kurultayda üst kurul delegelerin oylarıyla tüzük değiştikten sonra yapılacak kongrede seçilmem halinde ben size parti içinde tam ve kamil demokrasi vaat ediyorum. Milletvekili seçimleri için ön seçim vaat ediyorum. Fakat yüzde 5 kota kullanacağım. Bunu da bilesiniz. Parti tüzüğüne iki dönem şartı koyduracağım. Yoksa hiç kimse koltuktan kalkmıyor. Bakın bugün beni eleştirenlerin koltuklarından kalkmak istemediğini görüyorsunuz" diye konuştu.

Konuşmasının ardından partililer Meral Akşener'e Başbakanlığı sembolize eden 02 numaralı kırmızı plaka hediye ettiler. Yemeğe MHP eski Aydın Milletvekilleri Ali Uzunırmak, Recep Taner, MHP'li İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, MHP'li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, MHP Aydın eski İl Başkanları Hasan Muti Fevzi Köse, birçok ilçe teşkilatı mensubu ile MHP'nin Aydın'da önde gelen çok sayıda ismi katıldı.

SÖZDE BAŞBAKAN DEĞİL ÖZDE BAŞBAKAN

Kurultay çalışmaları kapsamında, Aydın'ın Nazilli ilçesi Belediye Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Meral Akşener, 1 Kasım seçimlerinde alınan sonucu haketmediklerini, bu ülkeyi yönetecek bir potansiyelleri olduğu için kongre yapmak istediklerini belirtti.

Aydın'dan İstanbul'a dönüş yolu üzerinde Nazilli'ye geçen Akşener'in buradaki temasları Nazilli Belediyesi'ni ziyaretle başladı. İlçe meydanında mehter takımı ile karşılanan Akşener daha sonra vatandaşlarla birlikte kahvaltı yaptı. Bin kişilik salonda yoğun bir katılımla yapılan kahvaltınan ardından Akşener, Nazilli Belediyesi önünde kurulan platformdan vatandaşlara hitap etti.

Sıcak havaya rağmen meydanı dolduran 2 bini aşkın vatandaşa konuşan, Akşener kongre süreci hakkında sert açıklamalarda bulundu. Konuşmasına Anneler Günü kutlama mesajı ile başlayan Akşener, kongre sürecinin engellenemeyeceğini söyledi. Kongre süreci sonunda iktidara yürüyeceklerini ifade eden Akşener, "Sözde başbakan değil, özde başbakan olacağım" dedi.

Kongre sürecine değinen Akşener, mahkemenin 8 Nisan'da kongreye gitme kararını verdiğini anımsatarak, "Dediler ki bunlar MHP'ye darbe yapıyor. Darbeyi kim yapıyormuş? Delege yapıyormuş. O delege içinde benim de olduğum bin 153 kişinin oyuyla Sayın Genel Başkanı seçmiş bizim arkadaşlarımız. O delegelere darbeci dendi. O delegelere ve bizlere paralel dendi. Biz paralel-maralel değiliz." diye konuştu.

TÜRK KADININI UNUTMUŞ BUNLAR

MHP kongresinin bu kadar çok konuşulmasının MHP'nin iktidara yürümesi nedeniyle olduğunu savunan Akşener, iktidar olmaları durumunda herkesin anayasal sınırları içine çekileceğini belirtti. Akşener, devamla şunları söyledi:

" 3. Dünya savaşını başlatmış bir şahıs gibi her önüne gelenin her yandaş ve candaş medya mensubunun ateş ettiği bir konumdayım. Ama Türk kadınını unutmuş bunlar. Valla orada oturuyor hanımefendiler, vız gelir tırıs gider. Şimdi bu yürüyüşün önce ülkücü iradenin ortaya koyduğu bir yürüyüş olduğunu biliyorduk. Ama bugün görüyoruz ki ama bu yürüyüş aynı zamanda milli iradenin yürüyüşüdür. Milli iradenin Türk milletinin harekete geçip yürüdüğü bir yoldur. Bu yolun içinde bizde yürüyoruz. Ben buradan söz veriyorum. Hiç kimse beni aldatamayacak. Bu yolculuk inşallah Ankara'da önce genel merkezimizde daha sonra da başbakanlık makamında son bulacak."

GELECEĞİN BAŞBAKANI

Nazili programı sonrasında Meral Akşener, daha sonra İncirliova ilçesine geçti. Burada belediye başkanı, MHP'li yöneticiler ve üst kurul delegeleri tarafından karşılandı. Akşener, Belediye Başkanı Gürşat Kale'yi de makamında ziyaret etti. İlçe meydanında kadınlarla sohbet eden Akşener, Anneler Günü'nü kutladı. Akşener için yöresel kıyafetlerini giyen kızlar kısa bir halk oyunu gösterisi sundu. İncirliova'da miting öncesi Akşener'e keşkek ve pilav ikram edildi. İncirliova'da düzenlenen mitingte anneler günü dolasıyısla Akşener'e hediyeler takdim edildi. Akşener konuşma yapacağı kürsüye, "geleceğin başbakanı" olarak çağrıldı.

ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI

"Bugün Anneler Günü, bütün annelerin gününü kutluyorum. Ebediyete intikal etmiş anneleri rahmetle, şükranla anıyorum. Anneliği isteyen bütün kadınlara Rabbim nasip etsin diliyorum. Allah hiçbir anneye evlat acısı göstermesin diyorum. Bir yola çıktık biliyorsunuz. MHP'nin 1 Kasım seçimlerinde aldığı oyların bizim hak etmediğimiz oy sonucu olduğunu biliyorsunuz. MHP'nin bu ülkeyi yöneteceği potansiyeli olduğunu biliyoruz. Biz olağanüstü kongre yapalım dedik ki, dertlerimizi konuşalım, nerede hata yaptık düzeltelim. Ama bunun yanında bize denildi ki, gidin delegelerle konuşun, gücünüz varsa imza toplayın kongre yapın. Ben 854 kişi 548'i imza vermek kaydıyla delegelerle görüştüm. Onlar bana, başarın bu kongreyi geleceğiz orada 'evet' diyeceğiz dediler."

İMZALARI TOPLADIK AMA…

"Götürdük imzaları ama sonra marş marş mahkemeye. 3 hafta bekledik, sağduyu hakim olur mu diye ama bir şey yok. Ertesi gün mahkemeye taşıdık. Daha sonra yandaş medya hepsi aynı manşetle çıkarak, dediler ki bunlar MHP'ye darbe yapıyor. O bizim delegelere darbeci dendi. O delegelere ve bizlere delegelere paralel dendi. Ama şimdi görüyoruz ki bize paralel diyenlerin tamamı yamukmuş. Orada bir darbe oldu, Cumhurbaşkanı Başbakanı aldı, bir köşeye koydu. O günden itibaren şunun anlamı şu, fiilen başkanlık sistemini başlatıyoruz anlamı. Cumhurbaşkanı olduğunda yemin ettin. Yemin İslami bir kavramdır, yeminini bozuyorsun hem de anayasayı çiğniyorsun. Olağanüstü kongremizden saray da korkuyor, AKP de korkuyor."

ANAYASAL SINIRLARI İÇİNE GİRECEK

"Cumhurbaşkanı biliyor ki biz iktidar olursak, anayasal sınırları içerisine girecek. Ben başbakan olursam öyle düşük profilli başbakan uçtu gitti. Görevim neyse yetkim neyse sonuna kadar kullanırım. Onun için de her önüne gelenin ateş ettiği bir konumdayım. Şimdi bu yürüyüşün önce ülkücü iradenin ortaya konduğu yürüyüş olduğunu biliyoruz. Şimdi bu yürüyüş milli iradenin yürüyüşüdür. Milletin sesine kulak verenlerdeniz. Ülkücü irade harekete geçmiş hadi demiş. Bu desteğiniz bizim için o kadar kıymetli ki. Allah hepinizden razı olsun. Kimsesizlerin kimi olacağım diye gelip zengin sofralarında tıkınmayı Allah bize göstermesin inşallah. Bakan çocukları trilyonlarla oynarken, vatan çocuklarının şehit olduğu ülkeyi Cenab-ı Hak bize göstermesin inşallah. Ekonomik olarak herkese eşit mesafede durup, hakkaniyeti sağlamayı Allah bize nasip etsin. Güneydoğu'da her gün şehitlerimiz oluyor. Allah onlardan razı olsun. Allah, Peygamber Efendimize onları komşu etsin. Bu çocuklar vatan için şehit olan çocuklar. Her biri fakir evden çıkan çocuklar. Askerliklerini parayla yapan ondan sonra da vatan diyen o gençlerin anne babalarını Allah'a havale ediyoruz."

ASKER VE POLİSE DEVLET GÜVENCESİ

"Vatan mücadelesine destek veriyoruz. Ama orada görev yapan asker ve polislerimizin hukuki bir alt yapıyla da korumak lazım. Asit kuyularını unutmadık benzer davalara o kardeşlerimiz karşı karşıya kalacaktır. Hükümet derhal bu kardeşlerimiz için hukuki zemin ve alt yapı oluşturmalıdır. Başbakan diye bağırıyorlardı, başbakan değişti, biraz daha bağırırsanız başka bir şey değişecek sanırım. Orada saray var, burada Akşener var. Sizin yönetici ehliyetiniz bile yok. Ben söz veriyorum hiç kimse beni aldatamayacak. Daha önce demiştim ki 'Abbas yolcu, Abbas yolcu, şimdi de diyorum ki Tarzan zorda.' Sizler burada oldukça, bu maya tuttu. Böyle giderse bu yürüyüş başbakanlık önünde son bulacak inşallah."