MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta'dan Bahçeli'yi kızdıracak sözler

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta'dan Bahçeli'yi kızdıracak sözler
MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Türkiye'de yüzde 11'lik büyüme olmadığını ileri sürerek, bu büyümeyi savunmanın, diğer taraftan faizin artırılmasını savunmak anlamına geleceğini savundu.

MHP milletvekilleri, Adalet Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, TÜİK, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz projeleri bölge kalkınma idareleri başkanlıkları, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Hakim ve Savcılar Kurulunun 2018 yılı bütçeleri üzerinde TBMM Genel Kurulunda görüşlerini dile getirdi.

Erhan Usta, üçüncü çeyrekte yüzde 11'lik büyümeye işaret ederek, büyümede kalite sorunlarının bulunduğunu, Merkez Bankasının bu büyümeye inandığını düşünmediğini dile getirdi. 

Türkiye'de yüzde 11'lik büyüme olmadığını öne süren Usta, bu büyümeyi savunmanın, diğer taraftan faizin artırılmasını savunmak anlamına geleceğini ifade etti.

TÜİK'in önemine dikkati çeken Usta, kurumda başkan dahil 36 vekalet yönetimi bulunduğunu, bu kadar vekaletin olduğu yerde özerkliğin olamayacağını savundu. Usta, TÜİK'in, daha fazla bilgi teknolojilerini kullanarak veri toplaması, TÜİK'te analiz dairesi kurulması gerektiğini belirtti.

İlgili Haberler