MHP iki ilde daha aday çıkarmayacak!

MHP iki ilde daha aday çıkarmayacak!
Yerel seçimler için Erzurum ve Denizli adaylarını geri çeken MHP, Aydın ve Muğla'da da AKP'yi destekleyecek.

Geçtiğimiz günlerde Aydın ve Muğla'da AK Parti'nin aday göstermeyerek MHP'yi destekleyeceği iddia edilirken Bahçeli ve Erdoğan'ın son görüşmesinden aksi bir karar çıktı ve MHP'nin AK Parti adaylarını desteklemesi kararlaştırıldı.

İki liderin önceki günkü görüşmesinde Aydın ve Muğla’nın “yeniden AK Parti’ye bırakıldığı” belirtildi. Bu iki ilde aday çıkarmayacak MHP, 24 Haziran’daki seçimlerde Aydın’da yüzde 32,5, Muğla’da da yüzde 28,2 oy alarak, CHP’den sonra ikinci parti konumunda bulunan AK Parti’nin adayını destekleyecek.

Cumhur İttifakı’nın kesintiye uğradığı dönemde, Ümmet Akın’ı Aydın Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak açıklayan MHP, bu kararından vazgeçecek. Aydın’da, aynı zamanda Meclis KİT Komisyonu Başkanı da olan Mustafa Savaş’ın “ittifakın ortak adayı olacağı” ifade ediliyor. AKP, Muğla’da da aday çıkaracak.

"MİLLET İTTİFAKI" İLLERİ

Cumhuriyet'teki habere göre, Cumhur İttifakı kapsamında ayrıca MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin yeniden bir araya geleceği ve CHP ve İYİ Parti’nin uzlaştığı 21 ille ilgili yeniden değerlendirme yapılacağı ifade ediliyor.

İlgili Haberler