MHP İl Başkanı, AKP'li Bakanı yalnız bırakmadı

MHP İl Başkanı, AKP'li Bakanı yalnız bırakmadı
Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli İş Kadınları Birliği Derneğinin (DİKAB) bir restoranda düzenlediği "Kadınlar Soruyor" programında kahvaltıya katıldı. MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk, AKP'li Bakanı yalnız bırakmadı.

Denizli'de iş kadınlarıyla bir araya gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan büyüme rakamlarını değerlendirdi. Zeybekci, 2016 yılı için açıklanan yüzde 2.9 büyüme oranının, yaşananlara rağmen bir Türk mucizesi olduğunu söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'deki Marla Restoran'da Denizli İş Kadınları Birliği'ne (DİKAB) üye kadınlarla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. MHP İl Başkanı Cafer Birtürk ile DİKAB Başkanı Nilgün Ök ile iş kadınlarının katıldığı toplantıda kadınlar, iş dünyasında yaşadıkları sıkıntıları aktardı. Toplantının sonunda kendi kızı Fatma Zeybekci'ye DİKAB üyelik beratı da veren Zeybekci, konuşma da yaptı. Kadınlar bir konuya sahip çıktıysa onun sağlam ellerde olduğunu, anne şefkatiyle, kadın titizliği ve sabrı ile sahip çıkıp ilgilendiklerini, Denizli'nin en önemli başarılarından birisinin kadınların iş dünyasına çok büyük bir cesaretle girmeleri olduğunu belirtti.

"ORTA VADELİ PROGRAMIN BİNDE 3 ALTINDA"

TÜİK'in bugün açıkladığı büyüme oranlarını değerlendiren Zeybekci, geçen yıl tüm yaşananlara rağmen büyüme oranlarının Türk mucizesi olduğunu söyledi. Zeybekci, "2016 yılı ile ilgili Avrupa Birliği genel ortalaması, Euro bölgesi, OECD'nin ortalaması, yaklaşık olarak ve Türkiye'nin büyümesi ile ilgili rakamlar çıktı. Türkiye dördüncü çeyrekte, yani 2016'nın son üç ayında yüzde 3.5 büyüdü. Dünyadaki bütün kredi derecelendirme kuruluşları, tüm kurumlar, Türkiye'nin büyümesiyle ilgili 1.5 olursa iyidir, 2 olursa büyük zaferdir dediklerinde biz hep şunu söyledik. Orta vadeli programımızı tutturacağız. Orta vadeli programımızın hatta biraz üzerinde olmayı hedefliyoruz. En negatif olduğu, en aşağılarda tahminlerin bulunduğu dönemde de hep dedik ki; yüzde 3'ler seviyesinde bir büyüme bekliyoruz. Çünkü Türkiye'nin dinamiklerini biliyorduk. Türkiye'deki bütün değerleri yan yana koyduğumuz zaman ve son çeyrekle ilgili beklentileri de üzerine eklediğimiz zaman elde ettiğimiz rakam buydu. Türkiye yıl genelinde yüzde 2.9 büyümüş oldu. Orta vadeli programımızın binde 3 altında" dedi.

İlgili Haberler