"MHP istemese de ittifakı destekleyeceğiz"

"MHP istemese de ittifakı destekleyeceğiz"
BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis, MHP'nin AKP ile yaptığı ittifakta BBP'yi istememesini değerlendirdi.

Habertürk Tv'de Didem Arslan'ın hazırlayıp sunduğu Türkiye'nin Nabzı programında seçim ittifakları konuşuldu. Konuklar arasında Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis de vardı.

Programda MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı’nın "Cumhur ittifakı iki parti arasında olmalı, BBP’nin katılmasını uygun bulmuyoruz" sözleri de hatırlatıldı.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis, Didem Arslan'ın "Sayın Kalaycı’nın açıklamalarından ne anlayacağız, siz ne görüyorsunuz?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

"LİDERLER ARASINDA GÖRÜŞÜLSÜN"

"Biz 15 Temmuz’da gösterdiğimiz iradeyi, bugün aynı şekilde devam ettiriyoruz. Yani, milli mutabakat çatısı altında beraber olalım iradesini ve bu konularda liderler arasında görüşülsün noktasını uyaraktan duruyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın medyaya verdiği açıklamalar ortada.

"15 TEMMUZ SONRASI AYRI DEĞERLENDİRİLMELİ"

Bence 15 Temmuz sonrası ayrı değerlendirilmeli. Eğer bir siyaset bilimci, gazeteci olsam binlerce şey söyleyebilirim o alanla ilgili ama siyaset yaptığımız için, toplumun önüne de bir proje koymamız gerektiği için 15 Temmuz’u esas alarak, ondan süreç ve bundan sonra neler yapılması lazım, bunu konuşmamız lazım.

"OYUNU KURALLARINA GÖRE OYNAYACAĞIZ"

Şu anda yapılan ittifakın detayları değil, Meclis’te yasaların çıkması noktasında çaba var. Daha oturulup, Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti, Büyük Birlik Partisi, Saadet Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin arasında birliktelik konuşulmuyor. Şu anda seçim sistemi ne olmalı konusunda görüşmeler var. Bu görüşmeler belli bir olgunluğa ulaştıktan sonra, Meclis’te de bu yasalar çıktıktan sonra, elimizdeki oyun kuralları bu. Bu kurallara göre hangi ilkeler etrafında neler yapılacak, ondan sonraki gelecek aşamadır. Ama biz bugünden milli mutabakat cephesine destek verdiğimizi, bunun içerisinde olacağımızı beyan ettik. Aynı noktada da duruyoruz."

İlgili Haberler