MHP, İYİ Parti'nin "FETÖ" teklifine çekimser kalmıştı

MHP, İYİ Parti'nin "FETÖ" teklifine çekimser kalmıştı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "FETÖ'nün siyasi ayağını bulamıyorlarsa yetki versinler biz bulalım" çıkışının ardından, İYİ Parti'nin 16 Mayıs'taki "Yurtta Sulh Konseyi’nin siyasi işbirlikçilerinin ortaya çıkarılması" teklifiyle ilgili belgeler tekrar gündeme geldi. MHP, bu teklife onay vermemişti.

Gazetecilerle akşam yemeğinde bir araya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, FETÖ'nün siyasi ayağının bulunmasına yönelik açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, şu açıklamalarda bulundu:

'SİZ BULAMIYORSANIZ YETKİ VERİN BİZ BULALIM'

"15 Temmuz'un arkasında bir Yurtta Sulh Konseyi var. Konsey kavramını ele aldığınızda bu bir tek kişi anlamına gelmez. Bunların içerisinde darbeyi yapan askerler olduğu gibi darbecilerle hareket eden siviller, bürokratlar olabilir. Darbe başarılı hale gelirse de ülkeyi yönetecek bir yönetim kadrosunun bulunması lazım.

Ben diyorum ki, siyasi ayak kim ise çıkarılsın. Herkes diyor ki, partilerde kim var? Herkes kimi biliyorsa söylesin. Ben kimsenin adını vermiyorum. Bizdekileri biliyordum hadi güle güle dedim. Böyle bir konseyin askeri kanadı belli, Silivri ve Sincan'da. Peki siyasi kanadı nerede? Bunları bulun diyoruz. Bulamıyorlarsa bize yetki versinler biz buluruz bunları."

'YURTTA SULH KONSEYİNİN UNSURLAR KİMLER OLACAKTI?'

"Şu an müebbet cezası almış Silivri ve Sincan Cezaevinde bulunanlar eğer başarılı olsaydı ne olurdu? Hükümeti kimle kuracaklardı, Cumhurbaşkanları, Başbakanları kim olacaktı? Yurtta Sulh Konseyinin unsurları kimler olacaktı? Bunlar hangi partide varsa ortaya çıkartın diyoruz. FETÖ'nün uzantısı siyasi ayağı bunlar olsa gerek diyoruz. Yoksa şunlar şunlar vardı, bunları açıklayınız gibi ifadeler var. Biz nereden açıklayacağız polis miyiz?

Siyasi ayağı öğrenebilmek için CHP'nin içinde varsa çıkartın, MHP'nin içinde varsa çıkartın, bürokraside varsa çıkartın. Bazılarını ABD görevlendirmiş adı bağımsız. Yoksa CHP'nin kuracağı komisyonun üç üyesiyle bu iş olmaz. Ama bu 15 Temmuz'un ruhuna inmiş, onlarla geçmişte münasebetleri olan insanlar Yurtta Sulh Konseyi'ni benden çok daha fazla tanıyor olsa gerektir. Ama istismardan vazgeçin. Çorbacıyla tatlıcıyla artık uğraşmayın. Bunlarla uğraşın."

MHP, İYİ PARTİ'NİN TEKLİFİNİ REDDETMİŞTİ

Devlet Bahçeli, FETÖ'nün siyasi ayağıyla ilgili bu ifadeleri kullanırken, İYİ Parti'nin 16 Mayıs 2019'da "Yurtta Sulh Konseyi’nin siyasi işbirlikçilerinin ortaya çıkarılması" hakkındaki teklifi tekrar gündeme geldi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan imzasıyla yapılan teklif, AKP ve MHP'nin oylarıyla kabul edilmemişti.

1-003.PNG2-003.PNG