MHP Kurultayı olacak mı, çağrı heyeti açıkladı

MHP Kurultayı olacak mı, çağrı heyeti açıkladı
15 Mayıs’ta yapılması beklenen MHP kurultayına ilişkin Çağrı Heyeti Başkanı Ayhan Erel’den açıklama geldi. Erel, kurultayın yapılacağını açıkladı.

Bazı basın yayın organlarında yer alan 15 mayıs'ta gerçekleşecek MHP Olağanüstü Tüzük Kurultayı'nın ertelendiği iddialarıyla ilgili, mahkemenin yetkilendirdiği Çağrı Heyeti Başkanı Ayhan Erel'den açıklama geldi.

Gazete2023'e konuşan Erel kurultay ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını ve başka bir tarihe ertelenme yönünde herhangi bir kararın alınmadığını açıkladı. Kurultayı toplama noktasında tek yetkili organ olan çağrı heyetinin başkanı olan Erel, heyet dışından yapılan açıklamalara itibar edilmemesini istedi.

İşte Ayhan Erel'in Kurultay açıklaması:

"Ankara  12. Sulh Hukuk Mahkemesinin  vermiş olduğu  karar doğrultusunda  kanunun bizlere vermiş olduğu yetkiye dayanarak, çağrı heyeti olarak  MHP  Olağanüstü büyük Kongresinin 15 Mayıs 2016 Tarihinde yapılmasına  karar verdik. Bu karar doğrultusunda delegelerin  konaklamaları, kongrenin yapılması için  için gerekli iş ve işlemler gerçekleştirildi.  Çağrı heyeti olarak kongrenin 15 Mayıs'ta yapılması için  her türlü  hazırlıklar tamamlandı.  Çağrı Heyeti olarak kongrenin  yapılmaması veya  başka bir tarihe ertelenmesi hususunda şu ana kadar almış olduğumuz bir karar yoktur. Kongrenin 15 Mayıs 2016 tarihinde  yapılması yönündeki kararımız   sabit olup,   Çağrı heyetinin dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesini  gerekmektedir."