MHP, Mayısta yeni genel başkanını seçecek

MHP, Mayısta yeni genel başkanını seçecek
MHP’de olağanüstü kurultay süreci devam ediyor. Edinilen son bilgilere göre en genç Mayıs ayında MHP yeni genel başkanını seçecek.

MHP’de genel başkan adayları Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan öncülüğünde sürdürülen çalışmalarda mayıs ayında olağanüstü kurultayın toplanması planlanıyor. 

MHP Genel Merkezi'nin kendilerine herhangi bir yanıt vereceğini düşünmeyen genel başkan adayları mahkemenin olağanüstü kurultayın toplanabilmesi için çağrı heyetine yetki vermesini bekleyecek.
Yasal süreçler göz önüne alındığında, olağanüstü kurultayın en geç mayısta toplanabileceğini hesaplanıyor.

SÜREÇ DEVAM EDİYOR
MHP'li muhaliflerin avukatlarının, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinde 5 Şubat 2016'da açtığı davanın dilekçesi ile davanın hazırlık tutanağı, 12 Şubat Cuma günü MHP Genel Merkezi'ne ulaşmıştı.
Mahkeme, söz konusu dilekçenin ardından Çankaya İlçe Seçim Kurulundan son yapılan kongrede oy kullanma hakkı olan üst kurul delegelerinin isimlerini, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından güncel delege listesini, noterden de imza veren delegelerin isimlerini istemiş, bu üç bilginin dava dosyasına konulmasının ardından cevap için dosyayı MHP Genel Merkezi'ne göndermiş ve iki hafta süre vermişti. Genel Merkez, 26 Şubat'a kadar vermesi gereken cevap yazısı için bu hafta ek süre talep etmiş, mahkeme de bu talebi karşılamıştı.

GENEL MERKEZ İÇİN SON TARİH 11 MART
Genel Merkez, en geç 11 Mart'a kadar mahkemeye cevap yazısı gönderecek. Yasal olarak ikinci bir ek süre talebinde bulunamıyor. Söz konusu cevap yazısını aldıktan sonra 10-15 gün içerisinde incelemesini tamamlayıp mart ayı sonunda duruşma için gün verecek.

Duruşmada "çağrı heyetinin olağanüstü kurultayı toplayabilmesi" yönünde bir karar çıkması halinde, gerekçeli karar beklenecek. Gerekçeli kararın da 10 gün içinde açıklanacağını öngörüyor.

ÇAĞRI HEYETİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAY ÇAĞRISI YAPACAK
Gerekçeli kararın ardından, muhaliflerin belirlediği ve mahkeme tarafından yetkilendirilen Çağrı Heyeti olağanüstü kurultay kararını ilan edecek ve bu karar, 15 gün askıda kalacak. Çağrı Heyeti bu aşamada kongre tarihinin belirlenmesi, salon kiralanması gibi işlemleri tamamlayacak ve Devlet Bahçeli başta olmak üzere tüm parti yönetimini olağanüstü kurultaya davet edecek.

Genel Merkez yönetiminin katılmaması halinde dahi Çağrı Heyeti yasal olarak olağanüstü kurultayı toplayabilecek.

Çağrı Heyeti'nin belirleyeceği kurultay tarihinin Çankaya İlçe Seçim Kurulunca onaylanmasının ardından mayıs ayı başında toplanacağı hesaplanıyor.