MHP seçmeninden Cumhur İttifakı tepkisi

MHP seçmeninden Cumhur İttifakı tepkisi
MHP ile AKP’nin yerel seçimdeki ittifak kapsamında açıklanan adaylar arasında MHP’li adaylara az yer verilmesi parti tabanında rahatsızlık yarattı. MHP seçmeninin AKP’li adaylara desteği her geçen gün azalıyor.

Serkan TALAN / YENİÇAĞ

Cumhur İttifakı’nda adaylar açıklandıkça tartışmalar büyüyor. AKP’nin açıkladığı her ilde çok az MHP’li isimi aday göstermesi parti tabanındaki tepkiyi artırıyor. Son açıklanan anket sonuçları ise MHP’lilerin AKP’ye olan tepkisini gözler önüne seriyor.

Piar Araştırma şirketinin yaptığı ankete göre, yerel seçimde AKP’li adaya oy vermeyecek MHP’li seçmenin oranı yüzde 43,6’yı bulurken, kararsızların oranı ise yüzde 15,3 oldu. Ortaya çıkan sonuçlara göre, yerel seçimde AKP ve MHP’nin oy oranlarında düşüş bekleniyor. Aynı araştırmaya göre, AKP’nin oy oranlarında 24 Haziran seçimlerine göre yüzde 7’lik düşüş bekleniyor.

MHP TABANI TEPKİLİ

MHP tabanı AKP ile yerel seçimde yapılan ittifak kapsamında pek çok ili AKP’ye bırakmasını tepki ile karşılıyor. Özellikle Samsun’da çıkan tartışmalar sonrası MHP’li Erhan Usta partiden ihraç edilmişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise ortaya çıkan tartışma sonrası yayınladığı genelge ile parti tabanını sakinleştirmek istese de istediği sonuca ulaşamadı.

Ordu ve Samsun’da AKP’li adayların desteklenmesi ve ilçe belediyelerde MHP’li adaylara çok az yer verilmesi tartışmaları başka Kayseri ve Nevşehir gibi başka illere de sıçradı. MHP tabanında ortaya çıkan rahatsızlık ve bölünmelere karşı parti yönetiminin nasıl bir önlem alacağı ise merak konusu oldu.

İlgili Haberler