MHP'de 4 aday Sazak anmasında buluştu

MHP'de 4 aday Sazak anmasında buluştu
Ankara'da 27 Mayıs 1980'de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak, Eskişehir'in Mihalıçık İlçesi'ndeki mezarı başında anıldı.

Sazak Mahallesi'ndeki anma törenine Gün Sazak'ın MHP Genel Başkan adayı olan oğlu Süleyman Servet Sazak ile diğer adaylar Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ da katıldı.

27 Mayıs 1980’de eşi ve çocuklarının gözü önünde teröristler tarafından şehit edilen dönemin Gümrük ve Tekel Bakanı merhum Gün Sazak, şehadetinin 36. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Gümrük ve Tekel Bakanlığı döneminde kaçakçılığa karşı verdiği mücadele, siyasi yelpazenin tüm kesimleri tarafından takdirle karşılanan Gün Sazak, 27 Mayıs 1980’de teröristler tarafından katledilmişti.

Gün Sazak’ın şehit edildiği tarih, “Gün Sazak ve Ülkücü Şehitleri Anma Günü” ilan edilmişti.

Gün Sazak Stratejik Araştırma Merkezi’nin tertiplediği bugünkü anma programına MHP Genel Başkan Adayları da katıldı.

MHP Genel Başkan Adayı Süleyman Servet Sazak, Koray Aydın, Ümit Özdağ, Sinan Oğan'ın yanı sıra Nidai Seven, Suat Başaran ve çok sayıda yeni ve eski milletvekili ile Ülkücü Hareket’in önde gelen isimleri hazırlanan program çerçevesinde Eskişehir’in Mihalıççık İlçesi Sazak Köyü’ndeki merhum Gün Sazak’ın kabri başında toplandı.

Okunan Kur’an-ı Kerim ve Fatihaların ardından genel başkan adayları Süleyman Servet Sazak, Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan ile Nidai Seven Gün Sazak’ın kabrine karanfil bıraktı.

Genel Başkan adayları ve yaklaşık bin kadar katılımcı mezarlıktan sonra topluca Sazak Köyü Camisi’ne geçerek okutulan mevlid-i şerife katıldı.

Gün Sazak’ın kabri başında bir araya gelen genel başkan adayları köy camisinde ve mevlid sonrası verilen ikram sırasında da yan yanaydı.

MHP’nin Genel Başkan Adayları, ikramdan sonra gazetecilere topluca Bozkurt işareti yaparak birlik ve beraberlik görüntüsü verdi.