Yardımcıları dayak yerken, belediye başkanı pasta yedi

Yardımcıları dayak yerken, belediye başkanı pasta yedi
MHP’li Kütahya Belediyesi’nde akıllara durgunluk veren bir dayak skandalının yaşandığı iddia edildi. Çarpıcı iddialar arasında olay esnasında Belediye Başkanı Âlim Işık’ın sergilediği tavır da yer alıyor.

Fatih ERGİN-YENİÇAĞ

Kütahya, MHP’deki dayak skandalı ile çalkalanıyor. İddiaya göre, iki hafta önce belediyenin Bengüsu Sosyal Tesisleri’nde MHP Belediye Grubu’nun toplantısı MHP Merkez İlçe Başkanı ve beraberindeki bir grup tarafından basıldı. 

Toplantıyı basan MHP Merkez İlçe Teşkilatı, Belediye Başkan Yardımcıları İlyas Bahar ve Salih Özden’in istifasını istedi. Bu talebin ardından çıkan tartışma kavgaya dönüştü ve belediye başkan yardımcıları merkez ilçe başkanının beraberindeki grup tarafından dövüldü.

O esnada belediye başkan yardımcıları ile aynı masada olan Kütahya Belediye Başkanı Âlim Işık’ın ise kendi yardımcılarının dayak yemesini pasta yiyerek izlediği iddia edildi.

Olayı doğrulayan MHP çevreleri, saldırıya uğrayan her iki yardımcının da iyi bir eğitimci olduğunu ve Kütahya’da eğitim alanında geçmişte ciddi katkıda bulunduğunu belirtti.

Yine MHP çevrelerinin aktardığına göre, her iki isminde haklarında şaibe olmayan isimler olduğu belirtilerek, ranta müsaade etmedikleri için istifalarının istenmiş olabileceği öne sürüldü.

Diğer yandan kavganın altındaki sebeplerden birinin de MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ile Belediye Başkanı Âlim Işık’ın arasında yaşanan geçimsizlik olarak gösterildi. 

Merkez İlçe Başkanına Erbaş’ın sahip çıktığı ve destek verdiği ifade edilirken, olayın ardından hem il hem de merkez ilçe teşkilatının istifa konusunda ısrarlarını sürdürdüğü kaydedildi.