MHP'de iki ilde yüzlerce istifa

MHP'de iki ilde yüzlerce istifa
MHP Düzce Merkez ilçe teşkilatı ve Karabük'ün Safranbolu ilçe teşkilatında yüzlerce partili Akşener'e destek vereceklerini ifade ederek istifalarını sundu.

MHP'de Akşener istifaları devam ediyor. İki ilde daha Meral Akşener liderliğinde kurulacak 'Yeni Parti' için yüzlerce istifa geldi.

Düzce'de İlçe Seçim kuruluna giden çok sayıda MHP’li istifa dilekçelerini verdi. MHP eski İl Başkanlarından Cemalettin Yıldız yaptığı konuşmada genel merkezin tutumu nedeniyle istifa ettiklerini belirterek, “Merkez İlçe olarak 150’nin üzerinde dilekçe bugün verilen. Daha önceden de arkadaşlarımız var. Zannediyorum Düzce merkez olarak 500’ü geçer. Herkesin malumudur. Biz MHP’de Kasım seçimlerinden sonra 800 delegenin imzasıyla kongre istedik. Fakat Sayın Genel Başkanımız ‘bin 500 imza da toplasanız kongre yaptırmam’ dedi. Her türlü hukuk yollarımızı kapattılar. Genel Başkan adaylarımızın hepsi ihraç edildi.

Demokrasiyi yaşatmayacağımız bir yerde ülkücü olarak olmayız. Biz genel merkezde hiç demokrasi görmedik. Sesini çıkartanlar ihraç edildi. Yeni bir parti kurmak mecburiyetinde kaldık. Meral Akşener Başkanlığında ülkücü camia yoluna devam edecek” dedi.

SAFRANBOLU'DA DA İSTİFALAR VAR

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) üye 30 kişi, İlçe Seçim Kuruluna istifa dilekçelerini sundu. 

Adliye önünde grup adına açıklama yapan Hüseyin Akıntürk, “Arkadaşlar arasında aldığımız karar, parti içinde demokrasi olmadığından dolayı böyle bir karara maruz kaldık. Partimizden istifa etmek zorunda kaldık. Çok sayıda arkadaşımız istifa edecek. Birçoğu işte çalıştığından gelemedi. Şuan itibari ile 30 kişi gelip dilekçelerini verdi. Önümüzdeki hafta da bu istifalar devam edecek. Yeni kurulacak oluşuma destek vereceğiz” dedi.

MHP Safranbolu İlçe Başkanı Celal Tokatlı ise, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Arkadaşlar demokratik haklarını kullanıyorlar. Bizim diyeceğimiz bir şey yok. Allah yollarını açık etsin” ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler