MHP’de imzalar toplanmaya başladı!

MHP’de imzalar toplanmaya başladı!
MHP’de genel başkan adaylarının aldıkları karar sonrasında yeniden imza toplama çalışmaları eş zamanlı olarak başladı. İmza veren delege sayısının rekor sayıya ulaşacağı gelen bilgiler arasında.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 19 Haziran’da gerçekleştirilen tüzük kurultayına ihtiyati tedbir kararının konulması ve sürecin uzamasından dolayı genel başkan adayları yeniden imza toplama kararı almışlardı. İmza toplama sürecinin tüm illerde eş zamanlı olarak başladığı öğrenildi.

İMZALAR EŞ ZAMANLI OLARAK TOPLANIYOR

Asliye Hukuk Mahkemesi’nden olumsuz karar çıkma ihtimaline karşı tüm illerde imzalar yeniden toplanmaya başladı. Seçilmiş 35’e yakın il başkanı ve teşkilatlar imzalar için seferber oldu. Özellikle gayri hukuki yöntemler, genel merkezin 10 Temmuz sözünden dönmesi imzaların yeniden toplanması sürecine büyük katkı sağladı.

REKOR İMZA BEKLENİYOR

MHP’de yaşanan son gelişmeler, ısrarla delegeden kaçılması teşkilatlardaki öfkeyi de patlama noktasına getirdi. Değişim isteyenlere yönelik tehdit ve hakaret söylemleri değişim isteyen delegelerin sayısında büyük bir artış meydana getirdiği belirtiliyor.

İlk toplanan imza sürecinde 548 sayısına ulaşılmıştı. Yaşanan son gelişmelerden sonra bu sayısının 700’ü geçmesi bekleniyor.

MAHKEME MHP'YE EK SÜRE VERDİ

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi dün, MHP'li Cemal Enginyurt'un, Çağrı Heyeti'nce 19 Haziran'da toplanan olağanüstü kongrede alınan kararların iptali istemiyle açtığı davada, Genel Merkez avukatı Yücel Bulut'un başvurusunu görüşmüş, MHP'ye savunma ve cevap için iki hafta ek süre verdi.

MHP olağanüstü kongre sürecini yakından takip eden muhalif isimler, 19 Haziran'da yapılan olağanüstü kongre hakkında tedbir kararı veren Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin, "genel merkez ve ona destek veren kesimler tarafından markaja alınarak sürecin uzatılmaya çalışıldığını" savunuyor.