“MHP’de istifalar başlayabilir”

“MHP’de istifalar başlayabilir”
MHP, parti tabanından gelen istifa haberleriyle sarsılıyor. Genel Merkez’in, toplu istifaların önüne geçmek için yoğun çaba harcadığı bildirilirken, 81 ilin tamamı açıklandığında birçok ismin partiden ayrılacağı ifade edildi.

Yeniçağ / İstanbul

Yerel seçimlere AKP ile birlikte, Cumhur İttifakı çatısı altında girecek olan MHP’nin tabanındaki huzursuzluk her geçen gün artıyor. Cumhur İttifakı’nın il ve ilçe adaylarının çok büyük çoğunluğunun, tabana yabancı isimler olması partilileri şok etmiş durumda.

ERDOĞAN’IN ADAYLARI TAKDİM ŞEKLİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın, kendi partisinin adaylarını AKP adayı olarak ifade ederken, MHP'li adayları Cumhur ittifakı adayı olarak taktim etmesi MHP seçmenini olumsuz etkiliyor. 2014 yerel seçimlerinden beri sahada olan, Genel Merkez tarafından aday adayı olarak gösterilen ve Devlet Bahçeli’nin Cumhur İttifakı kararını almasıyla açıkta kalanlar da gelişmelerden bir hayli mutsuz.

İSTİFA HAZIRLIĞI İÇERİSİNDELER

Partililere genel merkezden gönderilen genelgeler ve mesajlara rağmen, her gün MHP’den ayrılan isimlerin haberleri geliyor. Sakarya, Kocaeli, Samsun, Kayseri, Nevşehir, Ordu, Bursa bu illerden sadece birkaçı… MHP kulislerinden gelen bomba gibi bir iddia ise Bahçeli ve kurmaylarını yerel seçimler öncesi daha da zora sokacak cinsten. Bahçeli ve Erdoğan’ın kararlarından memnun olmayan MHP üyelerinin toplu istifa hazırlığı içerisinde oldukları öğrenildi.

MHP’DEN OLMASA DA SEÇİME GİRECEKLER

Cumhur İttifakı’ndaki AKP hegemonyasından rahatsız olan MHP’lilerin, İYİ Parti ve CHP’nin açıklamalarına odaklandıkları, bulundukları bölgeden bağımsız olarak ya da İYİ Parti çatısı altında seçime girmeyi hedefledikleri iddia edildi. AKP ve Cumhur ittifakı, henüz 30 ilin ilçe adaylarını açıklamadı. Bu ilçelerdeki isimlerin netlik kazanmasıyla, MHP’deki istifa hareketliliğinin daha da artması bekleniyor.

İlgili Haberler