MHP'de İYİ Parti kavgası!

MHP'de İYİ Parti kavgası!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İYİ Parti telaffuzu ve “dava arkadaşlarım” şeklindeki açıklamaları bugüne kadarki tüm iddialarını boşa çıkardı. Bahçeli'nin İYİ Parti'ye çağrısı, divan ve MYK üyeleri ile MHP'ye yakın yazarlarda rahatsızlık uyandırdı.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen İYİ Parti’nin 4. Olağanüstü Kurultayı öncesinde, İYİ Partili Ülkücülere Twitter üzerinden “geri dönün” çağrısı yapmıştı. Bahçeli’nin çağrısında, bugüne kadar kullandığı “İP” tabiri yerine İYİ Parti demesi dikkat çekmişti.

Devlet Bahçeli’nin İYİ Parti ile ilgili yaptığı bu çıkış, MHP’de büyük bir rahatsızlık uyandırdı. Başkanlık Divanı’ndan bazı yazarlara kadar MHP çevrelerinde Bahçeli’nin İYİ Parti ve İYİ Parti’de yer alan Ülkücüler hakkında bütün söylediklerinin artık boşa çıktığı görüşü hakim. Bahçeli’nin İYİ Parti’ye yaptığı çağrının doğru olmadığını düşünen MHP’lilerin, "Artık İYİ Parti’ye diyeceğimiz bir şey kalmadı. Genel Başkan İYİ Parti ile ilgili bu zamana kadar hem kendi söylediklerini hem de bizim söylediklerimizi yalanlamış oldu” dedikleri belirtildi.

MHP'DE BAHÇELİ'NİN ÇAĞRISINA ANLAM VERİLEMEDİ!

MHP kulislerinde Devlet Bahçeli’nin İYİ Parti’ye yönelik ezber bozan yaklaşımının ne amaçla olabileceğinin de tartışıldığı ancak bir anlam verilemediği belirtildi.

Parti’nin divan ve MYK üyelerinden bazı isimlerin ise, “Genel Başkan'ın böyle bir çağrı yapmadan önce bize de bilgi vermesi gerekirdi” şeklinde sitemde bulundukları öğrenildi. Kapalı kapılar ardındaki bir başka eleştiri konusu ise, Bahçeli'nin İYİ Parti'ye yönelik ithamlarını geçersiz hale getirmesi ve yanında İYİ Parti'nin milliyetçi zeminde olduğunu tasdiklemesi yönünde.

MHP çevrelerinde bu durumun, bundan sonraki süreçte MHP'den İYİ Parti'ye geçebilecek olanlar için de siyasi ve fikri açıdan meşruluk oluşturabileceğine inanılıyor.