Rasim Ozan Kütahyalı MHP'yi karıştırdı! Saffet Sancaklı çevresine konuştu: İstifa edecek mi?

Rasim Ozan Kütahyalı MHP'yi karıştırdı! Saffet Sancaklı çevresine konuştu: İstifa edecek mi?
Boşnaklara yönelik sözleri nedeniyle MHP Milletvekili Saffet Sancaklı'nın "ömür boyu peşindeyim" dediği Rasim Ozan Kütahyalı'nın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisini telefonla aradığını söylemesi MHP'yi karıştırdı.

Fatih ERGİN - YENİÇAĞ - Özel Haber

Rasim Ozan Kütahyalı'nın Twitter'dan dün yaptığı paylaşımda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Beyaz TV'deki sözleri için kendisini telefonla arayarak teşekkür ettiğini belirtmesi MHP'de çatlak oluşturdu.

Kütahyalı'nın Bahçeli'den telefon geldiği iddiası MHP tarafından doğrulanmazken, Saffet Sancaklı'nın ise tepkili olduğu belirtildi.

rok.jpg

SAFFET SANCAKLI: BÖYLE BİR DURUMU KABUL EDEMEM

Rasim Ozan Kütahyalı’nın daha önce Beyaz TV’deki bir programda Boşnakları aşağılayan sözlerine ateş püsküren ve Kütahlı'ya "ömür boyu peşindeyim" diyen MHP'nin Boşnak kökenli milletvekili Saffet Sancaklı'nın Bahçeli'nin telefonundan son derece rahatsız olduğu öğrenildi.

Kütahyalı'nın Bahçeli tarafından arandığını duyurmasının ardından gözlerin çevrildiği Sancaklı'nın yakın çevresine, böyle bir durumu kabul etmesinin mümkün olmadığını ifade ettiği öne sürüldü. Edinilen bilgilere göre, Sancaklı'nın moralinin bozuk olduğu ve istifa seçeneğini değerlendirdiği belirtildi.

Sancaklı, Kütahyalı'nın Boşnakları aşağılayan sözleri ile ilgili TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.

1200x627-saffet-sancakli-turkiyedeki-vara-komple-karsiyim-1579298060080-1.jpeg

Sancaklı basın toplantısında, “Boşnak kökenli olduğum için tepki vermiyorum” demiş, “Etnik ve inanç farklılığı gözetmeksizin Türk milleti başta olmak üzere tüm insanlığa karşı suç işlemiştir. Ekmeğine ve millete saygısı olmayan, özürü kabahatinden büyük olan, adını anmayı ar kabul edeceğim şahıs gibi şarlatanları TV ve gazetelerde görmeyi Türk milleti hak etmiyor” şeklinde konuşmuştu.