MHP’de kıyım hızlandı tabanda gerilim zirvede!

MHP’de kıyım hızlandı tabanda gerilim zirvede!
Olağanüstü kurultay isteyen teşkilatlarda kıyıma başlayan MHP Genel Merkezi’ne parti tabanı çok öfkeli. Elazığ ve Tokat'ın da fesh edilmesiyle kapatılan teşkilat sayısı 6'ya çıktı.

Tabana direniyor

Toplanan 547 imzaya rağmen olağanüstü kurultayı toplamayıp mahkemelik olan MHP Genel Merkez Yönetimi tabanın talebine, teşkilatlara kilit vurarak direnmeye çalışıyor. MHP Genel Merkezi; olağanüstü kurultay için imza veren Aksaray, Uşak, Denizli ve Kilis’ten sonra dün de Elazığ ve Tokat teşkilatlarını kapattığını duyurdu.

Yıldırma harekatı

MHPGenel Merkezi kendisine muhalif kabul ettiği teşkilatları kapatmaya Cuma günü Denizli, Aksaray, Uşak, Kilis ve Aksaray’dan başlamıştı. Henüz 4 il teşkilatının kapatılması konusundaki tartışmalar sürerken bu kez de MHP’nin İstanbul’daki en faal ilçe teşkilatlarından biri olan Fatih’in kapatıldığı bildirildi.

Adaylar da tepkili

MHP teşkilatlarındaki kıyımın olağanüstü kurultay için büyük oranda imza veren iller üzerinde yoğunlaşmasının ardından parti tabanında gerilim yükseldi. Partililer, kapatma kararlarını protesto ederken genel başkan adayları Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan’dan da sert açıklamalar geldi.

MHP’de kıyım hızlandı tabanda gerilim zirvede!

Olağanüstü kurultayı engellemek için her yolu deneyen MHP Genel Merkezi, yasal sürecin kendi aleyhine sonuçlanacağını anlayınca teşkilatlarda kıyıma başladı. Kapatılan 5. il teşkilatı Elazığ hemen ardından 6. il teşkilatı da Tokat oldu. Genel Merkez’in kıyımı parti tabanında büyük öfke ve infiale yol açtı.

MHP genel merkezinden Elazığ il ve merkez ilçe yönetimine gönderilen yazıda, kararın parti tüzüğündeki 52 ve 54’üncü maddelerinin tanıdığı yetkiye dayanarak alındığı belirtildi. Yazıda, yeni teşkilat kuruluncaya kadar partinin kapatılmasına karar verildiği belirtilirken, “Tüzüğümüzün ilgili maddeleri gereğince disiplin işlemleri de devam etmektedir. Kesin kararın verilmesi akabinde kamuoyu bilgilendirilecektir” denildi. MHP Genel Merkezi kendisine muhalif gördüğü teşkilatları kapatmaya geçtiğimiz cuma günü Denizli, Aksaray, Uşak, Kilis ve Aksaray’dan başlamıştı. Kapatma operasyonunun ilk dalgasında Aksaray Merkez İlçe teşkilatı da görevden alınmıştı. Henüz 4 il teşkilatının kapatılması konusundaki tartışmalar sürerken bu kez de İstanbul’un en faal ilçe teşkilatlarından Fatih’in kapatıldığı haberi geldi. Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin yaptığı yazılı açıklamayla, MHP İstanbul Fatih ilçe teşkilatının yeni bir teşkilat kuruluncaya kadar kapatıldığını bildirdi. 

Tabanda öfke tırmanıyor 

MHP teşkilatlarındaki kıyımın olağanüstü kurultay için yoğun şekilde imza veren iller üzerinde yoğunlaşmasının ardından MHP tabanında da gerilim yükselmeye başladı. Partililer, Genel Merkez de dahil ülkücü iradeye kimsenin saygısızlık yapamayacağını belirtip kapatma kararlarını protesto ederken genel başkan adayları Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan’dan da sert açıklamalar geldi. Meral Akşener, kapatma kararlarını, “Ülkücülerin, Ülkücü hareketin geleceğini dert edindikleri için cezalandırılması” olarak değerlendirip, “Esefle kınıyorum” dedi. Koray Aydın ise tepkisini, “Olağanüstü tüzük kurultayı için büyük oranda imza vermiş bulunan teşkilatımızın kapatılması ve ayrıca disiplin süreci başlatılmış olması, MHP ve Ülkücü Hareket’e gönül veren milyonları üzmüş, kırmış ve derinden yaralamıştır” diyerek dile getirdi. Sinan Oğan da, “Kimse bizi yıldıracağını sanmasın” diyerek baskı ve dayatmalara boyun eğmeyeceklerini, sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Genel Merkez panikte

1 Kasım seçim hezimeti sonrasında tabandan yükselen olağanüstü kurultay taleplerinin önüne geçmek için her yolu deneyen MHP Genel Merkezi, ilk şoku 547 imzanın toplanmasıyla
yaşadı. Bahçeli, kurultayı toplamayacağını ilan edip mahkeme yolunu göstermesinden sonra durum yeni bir boyut kazandı. Kurultay isteyenlerin açtığı dava ile iyice çaresizleşen MHP Genel Merkezi, 15 günlük sürenin bitiminde mahkemeye cevap verip 15 günlük ek süre talebinde bulundu. Ancak bu gelişmeler esnasında MHP’nin ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin avukatı Hamit Kocabey,
kendisinin bilgisi dışında etik olmayan girişimler yapıldığını belirterek MHP adına davadan çekildiğini açıkladı.