MHP'de konuşmak yasak!

MHP'de konuşmak yasak!
MHP Milletvekili Erhan Usta yerel basına “Bize az belediye verildi” açıklamasından sonra, parti yönetimi tarafından disipline sevk edildi. MHP’deki bu gelişme, “Partide Bahçeli dışında kimsenin konuşması istenmiyor” olarak yorumlandı.

Erdem AVŞAR / Yeniçağ

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Samsun’da yerel basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Bize az sayıda belediye verildi” dediği için parti yönetimi tarafından disipline sevk edildi.

Kararın ardından açıklamada bulunan Usta, disipline sevk edilecek bir şey söylemediğini savundu.

MHP’li Usta daha önce de Meclis’teki Grup Başkanvekilliği görevinden benzer bir şekilde alınmıştı.

İLK ŞOK EYT TARTIŞMALARINDA

Meclis'te, EYT teklifine ilişkin tutumuyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Grup Başkanvekilliği görevinden ani bir şekilde alınan Usta, şimdi de ihraç tehlikesiyle karşı karşıya.

Erhan Usta, İYİ Parti'nin Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin kanun teklifi hakkında Meclis'te yaptığı açıklamada partisinin seçim beyannamesinde böyle bir taahhütün olduğunu hatırlatarak "Bu iş kalmaz" ifadelerini kullanmıştı. Usta, konuşmasının devamında EYT’lilerin durumunun araştırılması için komisyondan geçmesi gereken yasa teklifine MHP olarak destek vereceklerini söylemişti.

Usta’nın bu hamlesinden dakikalar sonra, Devlet Bahçeli tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden Grup Başkanvekilliği görevinden alındığın açıklanmıştı.

MERSİN DEPREMİ...

MHP'de benzer bir olayda Mersin'de yaşanmıştı. Burhanettin Kocamaz'ın aday gösterilmemesine tepki gösteren Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı da "Kocamaz'ın yanındayım" açıklamalarının ardından savunmasının istendiğini belirterek partiden istifa ettiğini açıklamıştı.

Ballı, açıklamalarında "Dedim ki ‘Kocamaz bir dönem daha aday olmalıydı’. Kocamaz’ı desteklediğimi de ilan ettim. Onu destekledim diye bugün İl Disiplin Kurulu’ndan bir yazı aldım" ifadelerini kullanmıştı.

"MHP ERDOĞAN'I KURTARMIŞTIR"

İttifaka yönelik eleştirilerin pahalıya mâl olduğu bir örnek de Sefer Aycan'ın görevden alınması…

MHP Genel Başkan Yardımcısı Aycan’ın ittifaka ilişkin "MHP Genel Başkanı hem Recep Tayyip Erdoğan'ı kurtarmıştır hem Adalet ve Kalkınma Partisi'ni kurtarmıştır" sözleri AKP cephesinde rahatsızlığa neden olurken MHP Genel Başkanı tarafından Aycan’ın görevine son verilmişti.

İlgili Haberler