MHP’de tepki olarak toplu istifa!

MHP’de tepki olarak toplu istifa!
Aksaray’ın Gülağaç ilçesindeki MHP İlçe Teşkilatı, Aksaray İl Başkanı ve Merkez İlçe Başkanının olağanüstü kongrenin toplanabilmesi için imza vermelerinden dolayı görevden alınmasına tepki olarak toplu istifa kararı aldı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından il ve ilçelerde görevden alınmalar sürerken, MHP Gülağaç İlçe Başkanı Uğur Başbuğ öncülüğünde bir araya gelen ve bir toplantı yapan yönetim, görevden alınmalara tepki olarak istifa ettiklerini açıkladı.

Gülağaç İlçe Teşkilatı yönetiminin MHP Genel Merkezi’ne sunduğu imzalı istifa dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:

“Milliyetçi Hareket Partisi Gülağaç İlçe Teşkilatı olarak 06.12.2014 tarihinde büyük bir şevk ve azimle göreve geldik. Yönetim olarak bize verilen bu büyük görevin önemini ve ciddiyetini bilerek en iyi şekilde yapmaya çalıştık.

19 Şubat 2016 tarihinde Aksaray il Merkez yönetimini ve Merkez İlçe yönetimini hiçbir demokratik anlayışa sığmayacak ve Milliyetçi Hareket Partisine yakışmayacak şekilde sadece partide değişim istedikleri için Genel Merkez tarafından kapatıldığından, Aksaray İl yönetimi ve Merkez İlçe yönetiminin bu haklı davalarını gerekli görüp desteklediğimiz için Milliyetçi Hareket Partisi Gülağaç İlçe yönetimi olarak topluca istifa kararı almış bulunmaktayız. Mensubu olduğumuz yüce Türk milletine ve inandığımız davamızın birer neferi olarak mücadele etmeye devam edeceğiz. Göreve yeni tevdi edilecek olan arkadaşlarımıza ve Ülküdaşlarımıza başarılar diler, saygılar dunarız.

Gerekenin ivedilikle yapılmasını arz ederiz.”

İZMİR'DE TOPLU İSTİFA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından il ve ilçelerde görevden alınmalar sürerken, MHP Bayraklı İlçe Başkanı Mustafa Kandil öncülüğünde bir araya gelen ve bir toplantı yapan yönetim, görevden alınmalara tepki olarak istifa ettiklerini açıkladı. Başkan Mustafa Kandil imzalı bir basın açıklaması yayımlayan teşkilat üyeleri, istifa kararının herhangi bir baskı alınmadan verildiği belirtildi. Açıklamada, "Bu davaya baş koymuş, emek harcamış, bedel ödemiş Türkiye'deki çeşitli il ve ilçe başkanlarının görevden alınmasını Bayraklı ilçe başkanı ve yöneticileri olarak içimize sindirememekteyiz. Hiçbir baskı altında kalmadan tamamen kendi irademizle görevden alınmalara tepki olarak MHP Bayraklı İlçe Başkanı ve ilçe yönetimimizle birlikte alınan ortak kararla istifa etmiş bulunmaktayız" denildi.