MHP’den aday olamadı mesleğinden oldu

MHP’den aday olamadı mesleğinden oldu
Of Belediye başkanlığı için MHP Genel Merkezi’ne davet edilen Güngör Saral, 23 yıllık öğretmenlik görevinden istifa etti. MHP’nin Trabzon adayları arasında ismini göremeyen Saral, “MHP Yönetiminin isteği ile adaylıktan çekilmek zorunda bırakıldım” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Trabzon Of Belediye Başkanlığı adaylığı için Genel Merkeze davet edilen Güngör Saral, ittifak engeline takıldı. 23 yıllık mesleğinden istifa edilmesi istendi. Öğretmenlikten istifa eden Saral yerine Cumhur İttifakı’nın AKP’li adayı Salih Saraylıoğlu aday gösterildi.

Önce mesleğinden edilip daha sonra da aday gösterilmeyen Saral, MHP yönetimine tepki gösterdi. Saral, “Genel Merkez’in isteği ile adaylıktan çekilmek zorunda kaldım” dedi.

Anketlerin çoğunda il sırada çıkmasına rağmen aday gösterilmediğini iddia eden ve seçime bağımsız aday olarak gireceğini de sözlerine ekleyen Saral, "Bildiğiniz üzere 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel seçimlerinde, MHP Genel Merkezine davet edilerek Of Belediye Başkanlığına aday olmam için istifa etmem istendi. "Halka Hizmet Hakka Hizmettir" anlayışı ve Of’umuza hizmet etmek amacı ile 23 yıllık öğretmenlik mesleğimden istifa ederek, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Of Belediye Başkan adayı oldum. Gelinen bu süreçte, Sayın Cumhurbaşkanımızın Of Belediye Başkanlığı için ittifak adayı olarak mevcut Belediye Başkanını ilan etmesi neticesinde, MHP Yönetiminin isteği ile MHP Of Belediye Başkanlığı adaylığından geri çekilmek zorunda bırakıldım” ifadelerini kullandı.