MHP’den AKP’li başkana ağır suçlama: “On parmağında on marifet var ama…”

MHP’den AKP’li başkana ağır suçlama: “On parmağında on marifet var ama…”
MHP Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın, AKP’li Tahsin Babaş için, “Belediye gelirleri ile ilgili hiçbir icra takibi yapmamış. Karşılıksız çeklerin muhasebe kayıtları silinmiş. Senin on parmağında on marifet var ama belediyecilikte değil” dedi.

AKP tarafından 31 Mart Yerel Seçimleri için yeniden aday gösterilen mevcut Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a sert eleştiri…

MHP Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın, Sayıştay raporlarını açıklayarak yaptığı konuşmada, Babaş’ın belediyecilik namına herhangi bir faaliyet yürütmediğini söyledi. Rapora göre; karşılıksız çıkan çeklerin, bir yıl sonra muhasebe kayıtlarından silindiğini ifade eden Aydın, “Kastamonu Belediyesi’nin mülkiyetinde olan belediyeye tahsis edilmiş veya belediyenin tahsis ettiği taşınmazların da yine muhasebe kayıtlarında yer almadığını söyledi.

“LÜKS MAKAM ARACININ KİRA BEDELİNİ SÖYLEMEYECEĞİM BİLE”

Duran varlıkların maliyet bedeli üzerinden eksik hesaplanarak taşınır sisteme kaydının yapılmadığını da sözlerine ekleyen Aydın, raporla alakalı olarak ayrıca şunları açıkladı: “Belediye gelirleri ile ilgili hiçbir icra takibi yapılmamış. Bütün dosyaları kapatmışlar. Lüks makam aracının kira bedelini söylemeyeceğim bile.”

“BELEDİYECİLİK HARİÇ DİĞER KONULARDA ON PARMAĞINDA ON MARİFET”

Sayıştay raporunda, Kastamonu Belediyesi’nde güvenilir ve doğru veri sağlayacak bir sistemin bulunmadığının da açıklandığını belirten Aydın, Babaş’a yönelik olarak, “Sen ‘belediyecilik benden sorulur’ diyorsun. Ama sen belediyeciliğin hiçbir yerinde yoksun. Ama diğer konularda on parmağında on marifet” ifadelerini kullandı. 2014’teki yerel seçimlerde AKP Tosya’da yüzde 61 oyla 1’inci parti olmuş, onu yüzde 33 ile MHP takip etmişti.

İlgili Haberler