Mustafa Balbay MHP’den AKP’ye giden seçim mesajını açıkladı

Mustafa Balbay MHP’den AKP’ye giden seçim mesajını açıkladı
Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, MHP’den AKP’ye giden mesajlarda 'Ekonomi iyileşmezse sandık yüzümüze gülmez' içerikli cümlelerin yer aldığını yazdı.

Partilerin seçim çalışmalarına hız vermesinin ardından seçim tartışmaları da alevlenmeye başladı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay da seçim yarışında ittifakların içinde yaşanan son durumu bugünkü köşesinde kaleme aldı.

Cumhur İttifakı ortakları AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki görüşmelerde ekonomik sorunların gündeme getirilmediğini belirten Balbay, buna karşılık iki parti arasında geçen mesajlaşmalarda ekonominin öne çıktığını belirtti.

Ekonominin ikinci planda kalmasını sağlayacak her şeyin MHP’nin kabulü olduğunu iddia eden Mustafa Balbay, ''Ekonomi iyileşmezse sandık yüzümüze gülmez'' söyleminin MHP’nin derinlerinden yükselen bir ses olduğunu belirtti.

Öte yandan Balbay, AKP’nin içinde genç ak saçlılar diye isimlendirdiği bir kesimin ise seçim konusunda daha farklı düşündüğünü yazdı.

Muhalefetin seçim kazanması durumunda bile bir sonraki seçimde AKP’nin güçleneceğini düşünen bu kesimin, seçim kaybının söz konusu olması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçime girmeyerek bir sonraki seçime hazırlanması gerektiği şeklinde bir planı olduğunu yazan Balbay, “Erdoğan’ın iklimi şu aşamada kaybetme olasılığını konuşmaya uygun değil.” yorumunda bulundu.

İlgili Haberler