MHP'den Binali Yıldırım çıkışı

MHP'den Binali Yıldırım çıkışı
Adaylığı tartışma konusu olan İBB başkan adayı Binali Yıldırım için bir açıklamada Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP'den geldi.

Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ilan edilmesi tartışmaları da beraberinde getirmişti.

İstifa tartışmasıyla ilgili “gerek yok”açıklaması yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli son grup konuşmasında, "Bu tartışma sürecekse, çözüm olarak TBMM İçtüzüğü'nün 14. maddesi en kalıcı çözüm yoludur" diyerek bir formül önerdi.

Ancak MHP'li bir başka yönetici tartışmanın tamamen kapanması için bir başka formül daha önerdi.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, "Ben olsam bugüne kadar çoktan YSK'ya başvurmuştum" diyen MHP'li yönetici, "Bu tartışma bitecek gibi görünmüyor. Ben olsam çoktan YSK'ya başvurmuştum. Yıldırım da YSK'ya başvursun, 'Benim istifa etmem gerekir mi' diye sorsun. Böylece tartışmalar da biter" dedi.

BAZI AKP’LİLER İSTİFA BEKLİYOR

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için belediye başkan adaylarının resmi başvurusu 19 Şubat'ta yapılacak. AKP içinde bazı yöneticiler ve partililer Yıldırım'ın istifa etmesi gerektiği görüşünde.

Bir parti yöneticisi, "Sayın Yıldırım henüz resmi aday değil. Sadece bizim ilan ettiğimiz bir aday. Yıldırım'ın adaylığı seçim kuruluna başvuru yapılan 19 Şubat'ta resmileşecek. Sayın Yıldırım'ın adaylığının resmileşmesi sürecinde istifa edeceğini düşünüyorum. Bu tartışmaya gerek yok. İstifa etmeli" dedi.

YSK'nın seçim takvimine göre belediye başkan adaylarının isimleri seçim kurullarına 19 Şubat'ta sunulmuş olacak. Yapılan incelemelerin ardından kesinleşen adaylar 3 Mart tarihinde ilan edilecek.

İlgili Haberler