MHP'den Erdoğan ve Davutoğlu'na tepki

MHP'den Erdoğan ve Davutoğlu'na tepki
Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Oktay Vural, Erdoğan, Davutoğlu ve Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Kalın'a sert tepki gösterdi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuşan MHP grup başkanvekili Oktay Vural, Erdoğan'ın , "Sadece sessiz kalırım o kadar ama onu kabul etmek zorunda değilim. Verdiği karara da uymuyorum, saygı da duymuyorum" açıklamasına tepki gösterdi. Vural, Erdoğan'ın mahkemeye talimat verdiğini belirtti. Türkiye'de bir hukuk devletinin olmadığının itirafı olduğunu dile getiren Vural, Erdoğan'ın Meclis'te ettiği yemini hatırlattı. 

"TÜRKİYE ADIM ADIM DEMOKRATİK HUKUK DEVLETİ İLKELERİNDEN UZAKLAŞMAKTADIR"

Vural, "Eğer siz Anayasa Mahkemesi kararına saygı duymuyorsanız, uymayacağınızı ifade ediyorsanız; mahkemenin yerine girip direnebilirdi kararını vermesi gerektiği gibi bir talimat veriyorsanız; o zaman kafanızda hukuk devleti diye bir devlet yoktur, kafada bir guguk devleti var. Hukukun üstünlüğü yok, milletin hukukun üstünlüğü yok, üstünlerin hukuku vardır. Bu tek adamcı, darbeci zihniyetin, bizim demokratik, hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ilkesine dayalı devlet anlayışımıza tamamen terstir ve 28 Şubat'ın tipik mi tipik bir örneğidir; çok açık ve net." diye konuştu.

İBRAHİM KALIN'A TEPKİ

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamalarını da eleştiren Vural, "Sen kendini ne zannediyorsun? Burası sarayın Meclis'i değil; aziz Türk milletinin Meclisi'dir." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına bakılınca "Türkiye'de hukuk devletini kim savunacak?" diye soran Vural, bu sürecin üstünlerin hukukuna götüreceğine dikkat çekti.

"EY BAŞBAKAN TERÖRİSTLERE YİĞİT DİYORSUN SEN"

Oktay Vural, Başbakan Davutoğlu'nun Bingöl'de yaptığı açıklamaları da eleştirdi. 
Bingöl'de söylediği Davutoğlu'nun 'Barikatlar arkasında o gencecik yiğitlerin heba edilmesi için değil kampüse gelmeleri için çağırıyoruz.' sözlerini hatırlatan Vural, "Ey Başbakan bu ne cüret be. Teröristlere yiğit diyorsun sen. Aynen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın dediği gibi onlara yiğit diyen Demirtaş gibi Davutoğlu da bu hendekleri kazıp Kanas'larla askerimi, polisimi öldürenler, ordaki halka zulmedenler, sivil halkı öldüren PKK, hendek kuran, özerklik ilan edenleri yiğit olarak ifade diyor. Bunları yiğit olarak tanımlarsan nasıl terörle mücadele edeceksin? Bir başbakan bu teröristlere yiğit diyor ya; kanıma dokunuyor, derhal özür dilemelidir; derhal özür dileyeceksin. Bunlar yiğitse, benim askerim polisim ne?" sözleriyle tepkisini gösterdi.