MHP'den önce tehdit sonra hakaret

MHP'den önce tehdit sonra hakaret
Bahçeli'nin bazı gazetecileri hedef gösteren ilanını savunan Semih Yalçın, basın kuruluşları bazı düzenbaz mensuplarını meslek ahlâkı ve halkın sözcülüğü görevi hususunda uyarıp hizaya getirmeli “ dedi.

Semih Yalçın, seçimden sonra Genel Başkan Devlet Bahçeli imzasıyla gazetelerde çıkan ve bazı gazetecileri hedef gösterdiği için büyük tepki çeken ilanı savundu.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, MHP’nin ilan nedeniyle kindarlıkla suçlandığını, ilanda yer alan isim ve kuruluşların tehdit edildiğinin öne sürüldüğünü ve eski defterlerin açılmak istendiğini aktardı.

Bu suçlama ve iddiaların arkasında sinsi bir nefret ve buğz (çekememe) ile kripto MHP ve ülkücü hareket düşmanlığının saklandığını savunan Yalçın, şöyle dedi:

“İlana karşılık veren Basın Konseyi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yönetimleri önce iğneyi kendilerine batırmak yerine, çuvaldızı bize batırmaya yeltenmiş, meslek etiğini MHP düşmanlığıyla kirleten mensuplarını görmezden gelmiştir. Gazeteciliğin haysiyetini zedeleyerek, doğruluk ve dürüstlüğü ayaklar altına alarak yapılan işe olsa olsa gazetecilik değil, tetikçilik denir. Tetikçi bu taifenin kronik MHP düşmanlığı, toplumsal barışı, kardeşliği ve siyasi tesanütü baltalayan sosyal bir yara haline gelmiştir. Basın kuruluşları bazı düzenbaz mensuplarını meslek ahlakı ve halkın sözcülüğü görevi hususlarında uyararak hizaya getirmeli, MHP muarızı medya mensupları kendilerine çeki düzen vermelidir.

MHP, 12 Eylül öncesinin düşmanlıklarını hortlatmak ve siyasi çıkarları uğruna toplumsal barışı dinamitlemekten kaçınmayan Marksist gazeteci güruhunun takipçisi olacaktır. Mesleki kisvelerinin içine saklanan MHP muarızı gazetecilerle mücadelemiz sabır, itidal ve kararlılıkla sürecektir. MHP, nazire yüklü teşekkür ilanında kimseyi hedef göstermemiş, aksine bir durum tespiti yapmıştır. Bu meydan okumayı görüyor ve alayını hadlerini bilmeye davet ediyoruz. Bu güruh, ülkücü hareketin Türk Milleti’nin sinesinden çıkmış büyük bir dava hareketi olduğunu paşa paşa kabullenecektir.”

İlgili Haberler