MHP'den siyasi etik çıkışı

MHP'den siyasi etik çıkışı
CHP'nin Meclis'e sunduğu siyasi etik kanun tasarısını eleştiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, CHP'yi şov yapmakla suçladı.

CHP’nin Meclis Başkanlığı’na sunduğu ‘siyasi etik’ kanun tasarısında cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı yardımcıları, bakanlar ve milletvekillerinin uymaları gereken siyasi etik kurallarını belirleyen, vatandaşların etik kural ihlallerine ilişkin başvurularını araştırmak üzere ‘siyasi etik kurulu’nun oluşturulmasını talep etmişti.

MHP genel başkan yardımcısı ve İstanbul milletvekili Feti Yıldız, CHP’nin çok sayıda belediyeyi ittifakla kazandığını, bunun da bir paylaşım kavgasını beraberinde getirdiğini savundu.

Gazete Duvar'da yer alan hebere göre MHP’li yönetici, kavgaların tek başına etik kurallarına aykırı olduğunu belirterek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bunun farkında olduğunu ancak kanunla çözülecek bir şey olmadığını dile getirdi.

Yıldız, ihtiyaç duyulması halinde Kamu Görevlileri Etik Kurulu kapsamında cumhurbaşkanı, bakanlar ve Meclis üyelerinin de eklenebileceğini aktardı.