MHP'den Suriye'ye operasyona destek

MHP'den Suriye'ye operasyona destek
MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan, Suriye'nin kendi halkı üzerinde kimyasal silah kullanması nedeniyle üç ülke tarafından bombardımana tutulmasını doğru bulduklarını söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan, ABD, İngiltere ve Fransa tarafından Suriye'ye gerçekleştirilen hava operasyonunu değerlendirdi.

Suriye'nin bombardımana tutulmasını partisinin desteklediğini belirten Aycan, "Her ne kadar Amerika'nın politikalarını desteklemesek de Suriye'nin bugün ki halinden sorumlu olan Esed'in oradaki insanlara zulüm etmesini, katletmesine göz yumulmaması gerekiyor. Kimyasal silah kullanan Esed'e karşı bu cevabın verilmesi gerektiğini düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

"Dünyanın iki yaramaz çocuğu gelmişler başkasının evini talan ediyor, güç gösterisi ve kabadayılık yapıyorlar" diyen Aycan, sözlerine şöyle devam etti:

"Suriye'de silah denemeleri yapıyorlar. Amerika ve Suriye'nin yanlış politikaları öldü denilen Rusya'nın da dirilmesine sebep olmuştur. Rusya'nın 500 yıllık hayali gerçekleşmiş ve Akdeniz'e inmiştir. Artık kabul etmek zorundayız. İstesek de istemesek de bir Rusya gerçeği var. Şimdi iki ülke güç yarışı içerisindeler."

İlgili Haberler