MHP'li aday Bahçeli'nin adını anmadı Erdoğan'ı övdü!

MHP'li aday Bahçeli'nin adını anmadı Erdoğan'ı övdü!
Bozkurt işareti yapmak için Erdoğan’dan izin isteyen MHP’li Refik Kurukız, 15 dakika süren konuşmasında Genel başkanı Bahçeli’nin adını bir kez bile geçirmedi. Kurukız, Erdoğan ve Süleyman Soylu için ise övgü dolu sözler sarf etti.

İttifakı kapsamında, AKP, Trabzon Şalpazarı'nda MHP'nin mevcut belediye başkanı Refik Kurukız’ı aday göstermişti.

Aday tanıtım toplantısında, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ‘Bozkurt işareti’ yapmak için izin isteyen Refik Kurukız, siyaset gündemine oturmuştu. Seçim çalışmalarına start veren Kurukız, 15 Temmuz Meydanı’nda vatandaşlara seslendi.

Yaklaşık 15 dakika konuşan Kurukız, Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin adını bir kez dahi telaffuz etmezken, AKP’li Milletvekili Salih Cora, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için övgü dolu sözler sarf etti.

“BİZ ESNAFIZ, BELEDİYE BAŞKANI DEĞİLİZ”

Yaptığı belediye hizmetlerinin kendisinin değil, devlet büyüklerimin sayesinde gerçekleştiğini söyleyen Kurukız, “Bu hizmetler, Sayın Cumhurbaşkanımın, Sayın İçişleri Bakanımın, başta Sayın Salih Cora olmak üzere Trabzon Milletvekillerimizin, tabii ki AKP İlçe başkanımızın, MHP ilçe başkanımızın emekleriyle oldu. Biz sizleri seviyoruz. Biz esnafız. Biz belediye başkanı değiliz. Gençlerin Refik abisi değiliz. Biz sizin kardeşiniziz, evladınızız. Zaten bana 2014’te gerekli desteği verdiniz ve sizlere, nasip oldu 5 yıl elimden gelenin fazlasını vererek hizmet etmeye çalıştım.” diye konuştu.

“BİR CUMHURBAŞKANI DÜŞÜNÜN İSMİMİ TELAFUZ EDİYOR”

Belediye başkanı olmak ve seçimi kazanmanın dışında başka bir gururu daha yaşadığını açıklayan Kurukız, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun belediyeye iki iş makinesi sözü verdiğini ifade etti. Soylu için, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sonra ülkenin en sevilen 2’inci ismi’ ifadelerini kullanan Kurukız, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Daha bundan iki hafta önce, ülkenin 1 numarası, gönüllerin sevgilisi, Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanım, Trabzon’da AKP’nin düzenlemiş olduğu aday toplantısında şunu söyledi: ‘Şalpazarı’nda aday göstermiyorum. Şalpazarı’nda, MHP’ni adayı Refik Kurukız’ı destekliyorum’ dedi. Bu benim için ömrümdeki en onurlu, gururlu meseledir arkadaşlar. Bir cumhurbaşkanı düşünün, ismimle beraber telaffuz edip ‘adayımsın’ diyor. Buradan Cumhurbaşkanıma, saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum.”