MHP’li adaydan AKP’li başkana: “O paralarda yetim hakkı var”

MHP’li adaydan AKP’li başkana:  “O paralarda yetim hakkı var”
MHP’nin Başkan adayı Volkan Kavaklıgil, AKP’li mevcut belediye başkanını eleştirdi. Özel kalem giderinin 2018’de üç kat arttığına dikkat çeken Kavaklıgil, “İnsanların aklıyla dalga geçmekten vazgeçin. O paralarda tüyü bitmemiş yetimin hakkı var” dedi.

İlker YAĞMUR / YENİÇAĞ

Yerel seçimde AKP, Kastamonu Tosya’da mevcut belediye başkanı Kazım Şahin’i yeniden aday gösterdi. Cumhur İttifakı adayları Tosya’da ayrı ayrı yarışacak. MHP adına 31 Mart’ta seçimlere girecek olan Volkan Kavaklıgil ise mevcut başkan Kazım Şahin’e, geçtiğimiz yıllarda yaptığı belediye harcamaları ile ilgili sorular yöneltti.

“TOSYA’DA BÜYÜK DEPREM OLDU HABERİMİZ Mİ YOK?”

Tosya’nın hak ettiği devlet yatırımlarını alamadığını ifade eden Kavaklıgil, “Tosya’da çok büyük bir deprem oldu da bizim mi haberimiz yok? Olmuş ki, hükümet konağı, adliye, emniyet müdürlüğü, üç tane okulu yıkılmış. 45 kilometre ileride Kargı var, gidelim bakalım hangi kurumu ne şekilde nasıl hizmet veriyor? Bizimkilerin hepsi ya konteynırlarda ya da birilerinin yurtlarında” diye konuştu. Kavaklıgil konuşmasını şöyle sürdürdü:

“BU İNSANLARIN AKLIYLA DALGA GEÇMEKTEN VAZGEÇİN”

“Bu insanların aklıyla dalga geçmekten vazgeçin artık. Bazı noktalar var aklımız almıyor. Belediye başkanımıza soruyorum. Belediye olarak personelinize Türkiye’nin en yüksek maaşını verdiğinizi söylüyorsunuz. Bu memleketin yazında, kışında dışarıda çalışan Tosbel işçilerimizin maaşı ne kadar? Özel kalem gideri 2014 yılında 536 bin lira… Peki, 2018’de harcadığınız para 1 milyon 543 bin 565 lira. Sayın başkanım, bu memleketim tüy bitmemiş yetimin hakkı o paralarda var. O parayı nereye harcadınız? Şehrimize kazandırdığınız Saat Kulesi’nin maliyeti 60 bin TL. Siz, bu Saat Kulesi’ni ne kadara ihale ettiniz?