MHP'li Başkan'dan fazla mesai usulsüzlüğü

MHP'li Başkan'dan fazla mesai usulsüzlüğü
Yerel seçimde MHP’den AKP’ye geçen Isparta'da yeni başkan Şükrü Başdeğirmen, MHP’li eski başkan Günaydın’ın seçim sürecinde 141 kişiyi belediyede işe aldığını ve bu kişilere seçim bürosunda çalıştıkları için fazla mesai ücreti yazıldığını belirtti.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

Isparta Belediyesi’nde 31 Mart yerel seçiminde yaşanan değişim Cumhur İttifakının ortakları AKP ve MHP’yi karşı karşıya getirmeye devam ediyor. Isparta’nın AKP’li Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, seçildikten sonra MHP dönemine yönelik eleştiri ve suçlamalarda bulunmuş ve MHP döneminde işe alınanlardan bazılarını çıkarmıştı. Başdeğirmen'in önceki dönemi hedef alan açıklamaları, MHP’li eski belediye başkanı ve seçimden sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin danışmanlığına getirilen Yusuf Ziya Günaydın ile MHP İl başkanının tepkisini çekmişti. Isparta’da Cumhur İttifakında ilk sorun ise, MHP döneminde şehre yapılan bozkurt ve çift başlı kartal heykelini AKP’li Başkan Başdeğirmen’in kaldırması olmuştu.

MHP’nin tepkisine rağmen AKP’li Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, önceki dönemi suçlamaya devam ediyor.

"SEÇİM BÜROSUNDA ÇALIŞANA FAZLA MESAİ YAZMIŞLAR"

Belediye’de 31 Mart yerel seçimi döneminde 141 kişinin işe alındığını ve bu personellerin de seçim çalışmalarında değerlendirildiğini anlatan Başdeğirmen, "Son dönemde belediyemize 141 eleman alınmış. Bu kadar personel ihtiyacı olmaması lazım. Seçim döneminde alınmışlar. Bu arkadaşlarımız seçim döneminde çok aktif olmuşlar. Seçim için işe alınmışlar. Diyorlar ki 'işçilerimizin yerini değiştiriyorsunuz' Hiç birini çıkarmadık. Seçim döneminde girmiş olmalarına rağmen, seçim bürolarında çalıştırılmalarına rağmen çıkarmadık. Seçim bürosunda çalışına mesai yazılmış. Bu personelimizi sıkıntıya sokmadık. Çalışan işine devam ediyor. Ama karşı gelenler, bizimle çalışmak istemeyenler olabiliyor. Bunların da toplamı 16 kişi. Biz 16 kişiyi çıkarmışız. 1 arkadaşımız vefat etti, 3 kişi emekli oldu, 6 kişi istifa etti. Askere giden oldu. 2 kişi de devamsızlıktan ayrıldı. Toplam 39 kişi. Bunun 16'sı disiplinli görmediğimiz için işine son verdik." dedi.