MHP'li belediyeye rant tepkisi

MHP'li belediyeye rant tepkisi
Antalya'nın MHP'li Alanya Belediyesi tarafından, 35 dönümlük eğitim alanının, yargı kararına rağmen yapılan imar tadilatı ile yaklaşık 9 dönüme düşürüldüğü ve söz konusu alanın imara açıldığı iddia edildi.

Serkan TALAN / YENİÇAĞ

Antalya'nın Alanya ilçesinde, Büyükşehir yasasının değişmesinin ardından beldeden mahalleye dönüşen Mahmutlar'da 35 dönümlük eğitim alanı, 2006’da 9 dönüme düşürüldü. 

Mahkeme kararıyla düzeltilen imar tadilatı, aradan geçen 10 yılın ardından 2016’da yeniden yapıldı.  İmar tadilatına giden MHP'li Alanya Belediyesi, 35 dönümlük eğitim alanını yeniden yaklaşık 9 dönüme düşürdü ve iddiaya göre 26 dönümünü imara açtı.

CHP’li eski belediye meclis üyesi Mustafa Şimşek, harekete geçerek hem Alanya Belediyesi, hem de Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne itiraz dilekçesi verdi. Şimşek, yanlıştan dönülmemesi halinde yargı yoluna başvuracağını söyledi. 

"BU KAMU VİCDANINA SIĞMIYOR"

Şimşek şunları söyledi; "Alanya Belediyesi’ne ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne verdiğim dilekçeyle karara itiraz ettim. Kararın düzeltilmesini bekliyorum. Kamu vicdanı bu rantın karşısında sızlamalıdır. Mahmutlar halkının eğitim alanı yerine tekrar getirilmelidir."

"HİZMET YOK, RANT VAR"

 MHP'li Alanya Belediyesi'ne "Hizmet yok, ranta gelince kat be kat var." eleştirisinde bulunan Şimşek, "Mahmutlar’da 2 dönem meclis üyeliği yapan bir vatandaş olarak bu kararların düzeltilmesini bekliyorum, aksi halde hukuki şartları yerine getirerek davalar açıp mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim." dedi.

"YÖNETİCİSİNİ ARAYAN ŞEHİR"

Şimşek sözlerini şu şekilde bitirdi; "Mahmutlar halkı, 6 yıldır yani Mahmutlar Belediyesi Büyükşehir Yasası'ndan dolayı mahalleye dönüştürüldükten bu yana buradaki eski belediye başkanlarını, eski duyarlı belediye meclis üyelerini arar oldu.

Mahmutlar’ın en güzel yerlerinde bulunan kamu alanları azaltılmış veya yok olmuş, yani imara açılmış. Yasalar bile hiçe sayılarak, mahkeme kararlarına uymayarak okul alanlarını bile kaldırmışlar.

Örneğin 2006'da 35 dönümden 9 dönüme düşürülen meclis kararına dava açmıştık ve davayı kazanıp, okul yerinin yeniden kullanılmasını kazanmıştık. 2017-2018 yıllarında yani Mahmutlar Belediyesi kapandıktan sonra, Alanya Belediyesi bu mahkeme kararını hiçe sayarak okul yatağını 35 dönümden yaklaşık 9 dönüme düşürüyor. Bu işlemlere kamu vicdanı adına inanamadım.

Daha önemlisi de o yıllarda kendi partimden olan 7 tane meclis üyesinin bile bu kararlara duyarsız kalmalarına inanamadım."