MHP'li Büyükataman'dan ilginç "Millet iradesi" açıklaması

MHP'li Büyükataman'dan ilginç "Millet iradesi" açıklaması
MHP Genel Sekreteri Büyükataman, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, "MHP'nin buradaki işlevi, rejimin işlerlik kazanması adına nefes açıcı siyasi aktör olmaktır. MHP, AK Parti'nin değil, sistemin nefesini açmak için devreye girmiştir" dedi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, partisinin Bursa İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında referandumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de bugün, cumhuriyetin ilanından önce yaşanan siyasi kriz benzeri bir tür tıkanıklık yaşandığını, bu sürece girilmesinde, 2014 yılında cumhurbaşkanının halk oyuyla seçilmesi sonrasında oluşan erkler belirsizliğinin ve karmaşasının payının bulunduğunu anlatan Büyükataman, "Bundan sonra rejim ve bilhassa anayasa, yamalı bohçaya dönmüştür. Sistemin revizyondan geçirilmesi, her şeyin yeniden tarif edilmesi ve her erkin sınırlarının yeniden tespit ihtiyacı hasıl olmuştur. 'Parlamenter sistemin revizyonu gerekir' derken kastettiğimiz bu gerçekliktir. Siyasi tıkanıklığın giderilmesi ve cumhurbaşkanlığı makamıyla iktidarın çözüme sevk edilmesi için zorlayıcı bir demokratik siyasi dalga yaratılmalıdır. MHP bunun için harekete geçmiştir." ifadelerini kullandı.

"MHP, SİSTEMİN NEFESİNİ AÇMAK İÇİN DEVREYE GİRMİŞTİR"

Devlet Bahçeli'nin parlamentonun devreye girmesini, ardından da halkın reyine müracaat edilmesini meşru bir çözüm yolu olarak gösterdiğini anımsatan Büyükataman, şöyle devam etti:

"MHP'nin buradaki işlevi, rejimin işlerlik kazanması adına nefes açıcı siyasi aktör olmaktır. MHP, AK Parti'nin değil, sistemin nefesini açmak için devreye girmiştir. Bunun yolu, parlamentoyu çalıştırmaktan geçmektedir. Önce iktidarın nasıl bir anayasa değişikliği ve nasıl bir öneriyle geldiği görülmeli, mesele hem Meclis'te hem de kamuoyunda enine boyuna tartışılmalıdır. Hiçbir güç Meclis'in veya doğrudan milletin izhar ettiği iradeye direnemez ve böylece Türkiye'yi tehlikeye sokan fiili durum son bulur. O bakımdan, meseleyi Meclis gündemine getirmekten veya halka gitmekten korkmamalıdır."

İlgili Haberler