MHP'li isimden AKP'ye zehir zemberek sözler!

MHP'li isimden AKP'ye zehir zemberek sözler!
Yerel seçimlerde belediyenin AKP'den MHP'ye geçtiği Çankırı'da Cumhur İttifakı karıştı. MHP Çankırı İl Başkanı Hasan Çakır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile iktidara çok sert eleştirilerde bulundu. AKP İl Başkanı Abdülkadir Çelik ise düzenlediği basın toplantısı ile MHP'ye yanıt verdi.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

Cumhur İttifakı'nın sorun yaşadığı illerden olan Çankırı'da AKP ve MHP arasında tansiyon düşmüyor. Yerel seçimlerde belediyenin AKP'den MHP'ye geçmesinin ardından iki parti arasında yaşanan kriz, karşılıklı açıklamalarla sürüyor. MHP Çankırı İl Başkanı Hasan Çakır'ın sosyal medya hesabından yaptığı zehir zemberek açıklama ve Çakır'a AKP'den gelen yanıt, Çankırı'da Cumhur İttifakı'nda krizi yeniden tırmandırdı.

MHP İl Başkanı Çakır'ın yaptığı açıklamada, iktidarı çok sert sözlerle eleştirmesi dikkat çekti. Çakır açıklamasında, "Çankırı Halkına yoksulluğu yaşatanları.. Adam kayıranları.. Eşine-dostuna öncülük tanıyanları.. Hakkı olup da Hakkını alamayanlar.. Hakkını gasp edip Hakkı olmayanlara verenleri.. Hastalarımızı hastane hastane gezdirenleri. Hasta yoğun bakımda iken, yoğun bakım doktorunun hasta yakınını çağırıp hastanızın donanımlı hastaneye sevk olması lazım. Hastane bulun deme acziyetini halkımıza yaşatanları affetmeyeceğini. Kendilerine üzüntü yaşatanları ve sebep olanları da asla affetmez ve de etmeyecektir! 2023 Yılında yapılacak olan seçimlerde Çankırı Halkı bu gerçekleri görerek tercihini MHP'den yana yapacak ve huzur bulacaktır." ifadelerini kullandı.

"TÜRK DÜŞMANLARINDAN KURTULUŞ SEÇİMİ"

MHP'li Çakır sözlerinin devamında ise, "2023 seçimlerinin Türk düşmanlarından kurtuluş seçimleri olacağını belirterek, Kış ortasında Fakir donuyor; Esnaf kepenk kapatıyor. Memur ay sonunu getiremiyor, Emekli perişan, Çiftçi tarlasını ekemiyor, borçlu kalıyor, İşçi borç batağında, Öğrenci gelecek kaygısında. Gençler iş, yaşlılar aş arayışında; Ama gel gör ki, Ahlak yerlerde sürünüyor. Ne acı tecellidir ki, ahlakı olmayanlar insanlara ahlak dersi veriyor." dedi.

AKP'DEN YANIT: AYNEN İADE EDİYORUZ

AKP Çankırı İl Başkanı Abdulkadir Çelik ise, yaptığı basın toplantısı ile MHP İl Başkanının açıklamalarını eleştirdi. Çelik, MHP'li Çakır'ın yaptığı açıklamaların Cumhur İttifakı'na aykırı olduğunu ifade ederek,  "Bu beyanlar MHP’nin değil, il başkanının kendi düşüncelerini kastediyordur. Bu sözleri kabul etmiyoruz, aynen il başkanına iade ediyoruz.” dedi.