MHP'li Mehmet Ahrazoğlu, Türkmenlerle ilgili açıklama yaptı

MHP'li Mehmet Ahrazoğlu, Türkmenlerle ilgili açıklama yaptı
900’ü aşkın Türkmen’ın sınırda beklemesine ilişkin açıklama yapan MHP’li Ahrazoğlu “Devlette süreklilik esastır. Vali değişikliği Türkmenlerin durumunu etkilememeli” dedi.

Hatay Valisi Ercan Topaca’nın tayininin çıkması Türkmenleri zor duruma düşürdü. Uzun süredir 900’ü aşkın Türkmen’in sınırda beklemesine ilişkin harekete geçen MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, “Hatay Valisi ile bir yemek yiyeceğim ve yemekte kendisine sınırdaki Türkmenlerin durumunu anlatacağım. Devlette süreklilik esastır. Vali değişikliği Türkmenlerin durumunu etkilememeli” dedi. Bir aya yakın süredir Hatay’da Topraktutan, Görentaş Irak Türkmeni ve Uygur Türkü toplamda 900’ü aşkın Türkmen için belirsizlik yaşanıyor. Bayram tatilinden sonra sınırdışı edileceği söylenen Türkmenler için MHP harekete geçti. Ahrazoğlu, Hatay’ın Yayladağı teşkilatının sınırdaki Türkmenlerle ilgilendiğini, ihtiyaçların elden geldiğince karşılanmaya çalışıldığını ifade etti.

Ankara’ya tayini çıktı

Ahrazoğlu, mevcut Hatay Valisi Ercan Topaca ile bir görüşme gerçekleştireceğini ve Türkmenlerin durumunu anlatacağını da sözlerine ekledi. Ahrazoğlu şunları söyledi: “Hatay Valisi Ercan Topaca’nın Ankara Valiliği’ne tayini çıktı. Yeni vali 22Eylül’de geliyor. Birkaç gün içinde mevcut Vali Topaca’nın verdiği yemeğe katılacağım. Yemekte Türkmenlerin durumlarıyla ilgili kendisini bilgilendireceğim. Sonuç olarak devlette süreklilik esastır. Vali daha görevine başlamadı diye bir şey yapmadan duramayız. Vali Bey ile görüşeceğiz, bu konuyu ertelememiz veya yeni valiyi beklememiz mümkün değil. Türkmenlerin durumlarıyla ilgili bir iyileştirilme yapılması ya da kamplara çekilmesi için çabalarımız olacak. Yayladağı teşkilatındaki arkadaşlarımız zaten bununla ilgileniyor.”

Yardımlar ulaştırılıyor

Sınırdaki Türkmenlerin yaşam mücadelesi devam ediyor. Bayram nedeniyle sınırdan kontrollü geçişe izin verilmişti. 900’ü aşkın Türkmen’e Kızılay’ın ve MHP Yayladağı ilçe teşkilatının yardımlarıyla insani yardımlar ulaştırılıyor. Ancak Türkmenlerin yarından sonra sınır dışı edilip edilmeyeceği ya da kamplara yerleştirilip yerleştirilmeyeceği ise belirsizliğini koruyor. Hatay’da bir karakol komutanından edinilen bilgilere göre Türkiye’deki mülteci kamplarında 900 Türkmen’e yetecek kadar yer olmadığından 200’e yakını kamplara yerleştirilip geri kalanı için ise tek çözümün sınır dışı edilecek. Türkmenlerin durumu ise 22Eylül’de gelecek olan yeni Hatay valisini beklemek için uygun değil. Ahrazoğlu, Türkmenler için yeni vali göreve başlayana kadar mevcut Vali Topaca ile kısa vadede çözüm aranmasının daha doğru bir karar olacağını ifade etti.