MHP'li Milletvekili Erhan Usta: "Ülkücü kıyımı yoktur"

MHP'li Milletvekili Erhan Usta: "Ülkücü kıyımı yoktur"
MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Ülkücü camiaya kurulan kumpas için "Ülkücü kıyımı yoktur" ifadelerini kullandı. Sosyal medyadan bu açıklamalara tepki yağdı.

Samsun'da teşkilatları dolaşan ve partililer ile bir araya gelen MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta vatandaşın sorunlarını dinledi.

Usta; Fetö operasyonları kapsamında yapılan görevden uzaklaştırma ve meslekten atılma olaylarında hukuksuzluk yaşandığını belirtti.

Hükümetin uyguladığı politika herkesi cezalandırıyor

Erhan Usta, "Baştan sona hukuk dışı uygulamalar var, suçun tanımı tam olarak netleşmiş değildir. 17/25 Aralık bir başlangıç olarak kabul edildiğinde bankalar veya sendikalar neden kapatma yoluna gidilmemiştir. Şuan hükümetin uyguladığı politika ile suçluların yanında masum insanlar ve hatta ailelerde cezalandırılmaktadır. Toplumda bu kadar çok mağdur insan yaratılması ilerleyen zamanlarda ülkemiz için büyük sorunlar yaratacaktır. Suç ferdidir bir insanın ailesinden biri suçlu diye tüm aileye ceza verilemez" dedi.

Ülkücü kıyımı yoktur

Ziyaretler kapsamında kendisine bildirilen konular hakkında örnekler veren MHP Samsun Milletvekili Usta "Genel Başkanımızın kesin talimatı var partilimiz veya partilimiz olmayan herkes İlçe teşkilatlarımız veya il başkanlığımıza gelmesi halinde sorunlarını dinlenerek, FETÖ  ile bağlantılı olmayıp mağdur olanların dosyaları il başkanlığımız tarafından genel merkezimizde bulunan komisyonumuza her hafta düzenli olarak teslim edilmektedir. Ziyaretlerimizde çok örneklerle karşılaştık, bizim bölgemiz Samsun'da veya bildiğimiz duyduğumuz hiç bir yerde oluşturulmaya çalışıldığı gibi bir ülkücü kıyımı yoktur. Hükümetin uyguladığı politikalar bir çok insanı mağdur etmektedir. Hiç açığa bile alınmadan mesleğinden atılan insanlar var. Örnek verirsek bir polis memuru meslekten atılmış kazanç kapısı yok, çocuğu hasta ve düzenli olarak ilaç alması lazım, çocuğa yeşil kart babasından dolayı verilmiyor, suç ferdidir aile bireylerini cezalandırmak ülkemizde telafisi olmayan yaralar açacaktır. " ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler