MHP'li Tanrıkulu, "Güneydoğu oyları bizim sayemizde arttı"

MHP'li Tanrıkulu, "Güneydoğu oyları bizim sayemizde arttı"
Referandum sonuçlarını ve MHP'ye yapılan eleştirileri değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, "Güneydoğu oyları bizim politikalarımız sayemizde arttı" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrukulu, referandum sonuçlarının 1 Kasım genel seçimleriyle değil 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi ile kıyaslanması gerektiğini söyledi. Bu kıyaslama yapıldığında sonucun örtüştüğüne dikkat çeken Tanrıkulu, Doğu ve Güneydoğu'da Evet oylarının artışını ise MHP'nin Kürt politikasına bağladı. 

"BU SONUÇLARI, CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİYLE KARŞILAŞTIRILMALI"

Tanrıkulu, referandum sonuçlarının 10 Ağustos 2014'te yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile kıyaslanması gerektiğini öne sürerek, şunları söyledi:

"10 Ağustos 2014'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 53 ilde yüzde 50'yi geçmiş, 28 ilde yüzde 50'nin altında kalmıştır. 16 Nisan referandumunda ise 48 ilde evet önde 33 ilde ise cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi hayırın gerisindedir. Kısacası 71 ilde 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hangi rakamlar çıktıysa, 2017 referandumunda da hemen hemen aynı sonuçlar ortaya çıkmıştır. AKP'nin, MHP'yle yan yanayken özellikle Doğu illerinden aldığı artı puanlar son derecede önemlidir. Bu Kürt kökenli kardeşlerimiz hakkında düşüncelerimizin, politikalarımızın giderek daha net anlaşıldığını göstermektedir. Ancak bu destek, başta terör örgütü olmak üzere Doğu ve Güneydoğu'da siyaset simsarlarını da oldukça rahatsız etmiştir. Çünkü yeni yönetim sistemiyle yolun sonuna gelinmiştir. Artık terörün beli kalıcı olarak kırılacak ve bölgede yaşayan vatandaşlarımız özgürce, diledikleri kararları rahatça verebilecektir."

İlgili Haberler