MHP'li Usta: Yeni sistem bölünmeyi ortadan kaldıracak

MHP'li Usta: Yeni sistem bölünmeyi ortadan kaldıracak
MHP Grup Başkanvekili Usta, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır mitingindeki "PKK silah bırakırsa masaya otururuz" sözlerinin ardından ilginç bir açıklama yaptı. Usta, "bu sistem bölünmeyi ortadan kaldıracak" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, partisinin Bayburt İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Başkanlık sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Anayasa değişikliği ile yürütmenin çift başlılıktan kurtarıldığını ve yürütme yetkisinin doğrudan millete verildiğini dile getiren Usta, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, muhtemel rejim krizlerinin önüne geçmek amacıyla ülkemizin karşı karşıya olduğu potansiyel tehlikeler gözetilerek, Türk siyasetinin tarihi tecrübelerini ve kendine özgü ihtiyaçlarını nazara alarak tasarlanan, farklı hükümet sistemlerinin muhtelif unsurlarını bir araya getiren, Türk devletine has ve demokratik bir hükümet sistemi modelidir. MHP, federatif yapıyı esas alan bir başkanlık sistemini, rejim değişikliğini ve bölünme gibi ihtimalleri tamamen ortadan kaldıran bir süreci başlatmış ve sonlandırmıştır."

İlgili Haberler