MHP'li vekilden Bahçeli'yi kızdıracak çıkış!

MHP'li vekilden Bahçeli'yi kızdıracak çıkış!
Meclis'te yapılan tezkere görüşmeleri sırasında kürsüye çıkan MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, tank palet fabrikasının özelleştirilmesine karşı çıktı.

TBMM Genel Kurulu'nda, dün Afganistan'daki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının görev süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi kabul edildi. Buna göre TSK, Afganistan'da 2 yıl daha görev yapacak.

Tezkere görüşmelerinin devam ettiği sırada, MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, sözü 20 Aralık 2018 tarihli Resmî Gazetede yayımlanan Özelleştirme İdaresiyle ilgili 481 sayılı Kararla Millî Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğüne bağlı 1. Ana Bakım Merkezi Müdürlüğü iş yerinin tüm mal ve hizmet üretim birimlerinin özelleştirilmesi kararına getirdi. Bu işletmenin devrinin, 4046 sayılı Özelleştirme Kanunu'nun 1'inci maddesinde sayılan, özelleştirme kapsamına alınabilecek kuruluşları belirleyen maddeye de aykırı olduğu söyleyen Vahapoğlu, özelleştirmeye şu sözlerle karşı çıktı:

“Ne yazık ki barış şartlarında bunların anlam ve önemini anlamakta, kavramakta zorluk çeken kesimler bulunabilir. Örneğin demir yolları, kara yolları, köprü ve geçitler, akaryakıt boru hatları, limanlar, havalimanları, telsiz, telefon, radyolink merkezleri, barajlar, elektrik santralleri, rafineriler, stratejik maden arıtma ve işleme fabrikaları gibi tesislerin zor günde ne önem taşıdığını normal hayat sürerken anlamayabiliriz. Askerî fabrikalar bakım, onarım merkezleri de bunların arasındadır ve hemen hiç dikkati çekmeden, hiç önemsenmeden faaliyetlerini sürdürmektedirler. Hâlbuki bunlar stratejik tesislerdir. 

Sakarya ilimizin Arifiye ilçesi sınırları içerisinde 1 milyar 804 bin metrekarelik, yani 1.800 dönüm arazi üzerinde kurulu bulunan bu tesis elli yılı aşan bir sürede oluşmuş ve buna bağlı tecrübeye sahiptir. Fabrikada fırtına OBÜS'leri, gündüz ve gece görüş dürbünleri, dünyanın en yüksek ve en uzun süre dayanıklılığa sahip tank ve tırtıllı araç paletleri, Leopar 1 ve Leopar 2 tanklarının modernizasyonu gibi üretimler yapılmaktadır. Verimliliği tescilli, kendi silahlı kuvvetlerimize ve stratejik iş birliği içinde bulunduğumuz ülkelere üretim ve satış yapan, katma değeri yüksek bir tesistir. Bunun yanında, müşterisi hazır mal üretmektedir. Bilakis, bilgi birikimi ve geliştirilen teknolojinin değerini tespit etmek mümkün olmadığı gibi, bu tesisin zararı da söz konusu değildir. Bu nedenle de bu fabrikanın özelleştirme kapsamına alınması Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir birliğinin özelleştirilmesi anlamına da gelebilecektir. Bu özelleştirme kararından vazgeçilerek Dile getirilen bu nedenlerle kararın yeniden gözden geçirilmesinin yararlı olacağı düşüncesiyle Gazi Meclisimizi saygılarımla selamlarım.”

MHP grubu adına söz alan Vahapoğlu’nun askeri fabrikanın özelleştirmeye karşı çıkan konuşmasının,  yerel seçimlere ilişkin ittifak görüşmelerinin olduğu bu günlere denk gelmesi,  “iki partinin arasını açar mı?” sorusunu da akıllara getirdi.

İlgili Haberler