MHP'li vekiller basın toplantısı düzenledi

MHP'li vekiller basın toplantısı düzenledi
MHP'den ihraç edilen edilen MHP Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ, Halaçoğlu, Ok ve Okutan düzenledikleri basın toplantısında Başkanlık sisteminin Türkiye'yi bölünmeye götüreceğini açıkladılar.

MHP'den ihraç edilme girişimiyle karşı karşıya kalan MHP Genel Başkan adayı, Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ve Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Grup adına ilk konuşmayı yapan Halaçoğlu, Başkanlık sistemine böyle bir atmosferde gidilmesine tepki gösterdiklerini açıkladı. 

TABANDA ÇOK BÜYÜK TEPKİ VAR

Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu: “Parlamenter sistemde ne eksiktir. Yasa mı çıkartılamamaktadırlar yoksa çıkardıkları yasayı mı uygulamakta zorluk çekmektedirler. Bunların hiçbirisi değildir.

MHP yönetimi sözünde duracaksa Başkanlık sisteminin gelmemesi gerekiyor. Çünkü daha önce Başkanlığa destek verilmeyeceği açıklanmıştı.

Tabanda çok büyük bir tepki var başkanlığa karşı. Türk milletinin de tek başına bir kişiye ülkeyi yönettirmeyi istemediğini biliyoruz. Bu konunun Meclis’ten geçmemesi için elimizden geleni yapacağız. Sadece MHP içerisinden değil, AKP içerisinden de başkanlığa karşı olacak vekiller olabilir."

OMUZ OMUZA VERELİM

Isparta Milletvekili Nuri Okutan:  “Türkiye bir kuşatılmışlık altında. Burada muhalefet ve iktidar omuz omuza durarak bu kuşatılmışlığı kaldırmalı. Hepimiz omuz omuza vererek bu sistemdeki problemleri giderelim.”

“BİZ MUHALİF DEĞİL, MHP’NİN TA KENDİSİYİZ”

Balıkesir Milletvekili İsmail  Ok: “Balıkesir’de hafta sonu tam 10 ilçeyi gezdim. Balıkesir’de ilçelerin yapısı aslında tüm Türkiye’nin resmi niteliğindedir. Yaptığım gözlemlerimde gördüm ki burada yaşayan vatandaşlar başkanlığa, rejim değişikliğine ya da partili başkanlık gibi girişimlere karşılar.

Seçimdeki en büyük söylemimiz başkanlığa karşı duruşumuzdur. Türkiye Cumhuriyet devletinde yapılacak rejim değişikliğinin, Bahçeli’nin o günkü söylemiyle “Başkanlık, Türkiye’ye bölecek” dedi… Biz de öyle söyledik. O sözlerimizin arkasındayız. O yüzden biz muhalif değil, MHP’nin tam kendisiyiz, tabanız…”

TÜRK SİYASETİNİ UYARIYORUZ

MHP Genel Başkan adayı, Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ:  “Güvenlik nedeniyle, Ankara’da 30 Kasım’a kadar her toplantı ertelenirken, cemevlerinde aşure bile dağıtılamıyor. Siz, Başkentinizin güvenliğini bile sağlayamıyorken Türkiye’yi nasıl böyle bir referandum gerginliğine sokarsınız. %83 oy almış bir rektör bile atanamıyorken, Başkanlık sistemini getirmenin Türkiye’yi nasıl bir tehlike beklediğiniz görebiliyoruz.

Türk siyasetini uyarıyoruz. Beka sorunu yaşayan ülkeler, sistem değişikliği yapmaz. Dünya tarihinde bunun örneği yoktur. Bunun bedelini toplum ağır öder. Recep Tayyip Erdoğan bir çok kez “Kandırıldım, Allah beni affetsin” diyerek milletinin karşısına çıkmış bir liderdir. Eğer yine kandırıldıysa onun başkanlık sisteminin bedelini Türkiye Cumhuriyet ödememelidir.

Türkiye en azından bu ağır baskılı dönem aşılana, bu konunun ertelenmesini istiyoruz.”

İlgili Haberler