MHP'li Vergili: 'Hayır' çıkarsa Erdoğan ölene kadar Cumhurbaşkanı

MHP'li Vergili: 'Hayır' çıkarsa Erdoğan ölene kadar Cumhurbaşkanı
Karabük Belediye Başkanı MHP'li Rafet Vergili, 16 Nisan'da oylanacak anayasa değişikliği ile "Hayır çıktığı gün Türkiye’de Tayyip Bey ölene kadar Cumhurbaşkanı ve Başbakandır. 'Evet' çıktığı zaman görev süresi en fazla 10 yıldır' dedi.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bir restoranda Anayasa referandumu konulu istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, pazar günü Türkiye’nin kaderiyle ilgili bir oylama yapılacağını belirterek şöyle dedi:

"Bu oylamada da Türkiye’nin ya önümüzdeki yüzyıla hazırlığıyla ilgili ‘evet’ oyu çıkacak veyahut da ben bunu tüm içtenlikle söylüyorum. Muhalefet partilerinin yapmış olduğu 'tek adam' iddialarının neticesinde ‘hayır’ çıkmasının sonucunda da Tayyip Beyi ölene kadar bu memlekette cumhurbaşkanı veyahut başbakan yapacağız. Bakın ‘hayır’ çıktığı zaman Tayyip Bey ölene kadar bu memlekette cumhurbaşkanı ve başbakandır.

101’inci maddede net olarak söylemiş. 'Bir kişi en fazla 2 kere başkan seçilir' demiş. Kişi olarak söylemiş. Şimdi muhalefet 'tek adam' diye iddia ediyor. Bir kişi en fazla 2 kere seçilebildikten sonra eğer bu anayasa değişikliği çok daha önce yapılabilmiş olsaydı bugün Tayyip Bey ancak eski bir başkan olarak şu anda Türkiye’de yaşamına devam ediyordu. Tek adamlık iddiası olan bir kişi kendisinin görev süresini 10 yılla sınırlamaz.

‘Hayır’ çıktığı gün Türkiye’de Tayyip Bey ölene kadar cumhurbaşkanı ve başbakandır. ‘Evet’ çıktığı zaman görev süresi en fazla 10 yıldır. Ya Pazar sabahı ‘evet’ deyip bu Türkiye’yi önümüzdeki asıra hazırlayacağız veyahut ‘hayır’ deyip ölene kadar Tayyip Beyi bu memlekette cumhurbaşkanı ve başbakan yapacağız."

İlgili Haberler