MHP'li Yalçın'dan, Akşener ve Kaya'ya tepki!

MHP'li Yalçın'dan, Akşener ve Kaya'ya tepki!
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya'nın son çıkarılan KHK'da yer alan 121. maddeye ilişkin eleştirilerine tepki gösterdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın son çıkarılan 696 sayılı KHK ile 15 Temmuz ve sonrasında 'terör' eylemlerine müdahale eden sivillere getirilen yargı dokunulmazlığına ilişkin eleştirilere tepki gösterdi.

Yalçın'ın hedefinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya'nın son günlerde çok tartışılan KHK'ya yönelik sözleri vardı.

Akşener'in  "Yeni KHK ile sivillere darbe kalkışması isnadıyla silah kullanma hakkı verilmesi ülkeyi bir iç savaşa çekmek olur" ile  Atila Kaya'nın, "Hukuk devletinin tabutuna son bir çivi çakıldı" sözlerinine göndermede bulunan Yalçın,  "Son KHK etrafında bir bardak suda fırtına koparılması, gerçekçiliğin, doğruluğun milletin çıkarlarını esas alan siyasi anlayışın terk edilerek çıkarcılığın en pespaye türlerinin tercih edildiğine örnek oluşturmuştur. Hukuk devletinin tabutuna çivi çakmak, ülkeyi iç savaşa sürüklemek türünden ucuz, sorumsuz ve seviyesiz suçlamalarla; 'itlerini sokağa salmak' gibi ahlaksızca ifadelerle değerlendirilmesi bu cümledendir" ifadelerini kullandı.

"BAHÇELİ'NİN KHK'YA DESTEK VERMESİ DOĞALDIR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, kalkışma sırasında ölen askerlerden birinin yanında bozkurt işareti yapan birinin provokatif eylemine gösterdiği tepki üzerinden eleştiri getirilmesinin haksız ve yersiz olduğunu ifade eden Yalçın şunları kaydetti:

"Hain kalkışma sırasında komutanlarınca emir verilen bazı askerlerin masumiyeti başka bir konudur, bir ahlaksızın bozkurt işaretini istismarı başka bir konudur. Sayın Devlet Bahçeli, o zaman hem iktidarı suçlu ile masumların ayrılması konusunda uyarmış hem de bu arada darbe girişimini engellemek için sokaklara inen ülkücüler üzerinden kışkırtma yapılmasını ve ülkücülerin asker katili gibi gösterilmesini engellemek istemiştir. O bakımdan Sayın Genel Başkanımızın, milletimizin fertleri olarak ihanet kalkışmasına göğsünü siper eden ülkücülerin meşru eylemlerinin suç sayılmamasını sağlayan bir KHK’ya destek vermesi doğaldır. Tahrik ve algı kokan münferit bir eyleme gösterilen tepkinin, fotoğrafın geneli gözden kaçırılarak 15 Temmuz ve ertesi günü cereyan eden hadiselerin bütününe irca edilmesi, sağlıklı bir bakış açısı değildir. Sapla saman birbirine karıştırılmamalı, yalan ve temelsiz isnatlarla gerçeklerin üzeri örtülmemelidir."

İlgili Haberler