"MHP'nin bir anlamı kalmadı"

"MHP'nin bir anlamı kalmadı"
23 Haziran seçimlerinde MHP seçmeninin yüzde 50'si Ekrem İmamoğlu'na oy verdi. Sebep olarak ise Bahçeli'nin, İmralı'dan gelen mektuba tepki göstermemesi gösterildi. Peki MHP'de bundan sonra ne olacak?

Türkiye tarihinin en tartışmalı yerel seçimlerinden biri geride kalırken, PKK lideri Abdullah Öcalan tarafından HDP’ye yapılan 'tarafsızlık' çağrısına yönelik Devlet Bahçeli’nin "meşrulaştırıcı" bir dil kullanması 23 Haziran’da MHP’li seçmenin oyunu da önemli ölçüde etkiledi.

Abdullah Öcalan’ın kırmızı bültenle aranan kardeşi Osman Öcalan’ın devlet televizyonu TRT Kurdî’ye çıkarılması da pek çokları için bardağı taşıran damla oldu.

"MHP'NİN YÜZDE 50'Sİ İMAMOĞLU'NA OY VERDİ"

Aksoy Araştırma’nın kurucusu Ertan Aksoy, Twitter’da MHP oylarındaki bir gün içinde yaşanan ani değişikliği şöyle açıklıyor:

“Biz araştırma raporumuzu 20 Haziran Perşembe günü bitirmiştik. 21 Haziran Cuma günü Öcalan’ın mektubu gündeme düşünce araştırmayı teyit etme durumunda kaldık. Mektuptan önce ‘İmamoğlu’na oy vereceğim’ diyen MHP seçmeninin [oranı] yüzde 22, mektuptan sonra ise yüzde 50.”

"MHP'NİN BİR ANLAMI KALMADI"

Euronews Türkçe’nin haberine göre, eski MHP’li siyasetçi Namık Kemal Zeybek de yorumlarında MHP’nin politikalarını kayıtsız şartsız haklı bulan bir kesimin varlığına dikkat çekiyor.

Zeybek’e göre “MHP’de takım tutar gibi parti tutan, üç hilale aşık birtakım mensuplar vardır. Onların bir kısmı yeter artık diye bırakırlar. Ama bir kısmı ne olursa olsun bu adam yanlış ama yine gider üç hilale basarım der. Burada çok akılcı değerlendirmeler yok.”

MHP’nin Cumhur İttifakı içinde, eriyen, politika üretmeyen bir parti konumuna geldiği yorumlarını da değerlendiren Zeybekçi, “MHP’nin bir anlamı kalmadı ki. Nedir MHP? Ne söylüyor, ne istiyor, niye var? MHP’nin herhangi bir iddiası, davası filan kalmadığı için iş buraya kadar geldi uzandı. MHP’nin erimesi de umurunda değil.” diyor.

Zeybek, Devlet Bahçeli’nin asıl kaygısının MHP Genel Başkanlığı koltuğunu kaptırmamak olduğunu söylerken, “Bahçeli o koltuğa aşık.” diyor. Partinin geldiği durumu da, MHP içerisindeki muhaliflerin kongre için bastırdığı dönemde alınan tartışmalı yargı kararlarıyla Erdoğan’a bağımlı hale gelmesiyle açıklıyor.

Zeybekçi bugünün MHP’sini ve Devlet Bahçeli’nin tutumunu şöyle yorumluyor: “Devlet Bahçeli koltuğu kaybederse yaşayamaz. Meral Hanım [Akşener] ve diğer arkadaşlar bu koltuğu elinden alıyordu. Ancak AKP ve Recep Tayyip Erdoğan bunu istemedi. Meral Hanım’ın genel başkanlığında MHP’nin büyük sıçrama göstereceğini, bunun da AKP’ye zarar vereceğini bildiklerinden Bahçeli’nin orada kalması için bütün imkanlarını seferber ettiler ve Devlet Bahçeli’nin aşkını korudular. Devlet Bahçeli de öyle bir derin minnet duygusuna girdi ki... Bir de sığınmacı olarak AKP’ye sığındı. Şimdi onun AKP yandaşlığı, kraldan çok kralcılıktır. AKP’liden çok AKP’liliktir.”

İlgili Haberler