"MHP’nin gücü Diyanet’e yetmez"

"MHP’nin gücü Diyanet’e yetmez"
Cumhuriyet yazarı Ali Sirmen, bugünkü köşe yazısında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a Atatürk ile ilgili MHP çevrelerinden gelen tepkileri değerlendirdi. Sirmen, MHP'nin gücünün Diyanet'e yetmeyeceğini belirtti.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Ali Sirmen, bugünkü köşe yazısında Cumhur İttifakı'nın ortaklarından MHP'nin Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a olan tepkisini değerlendirdi.

"MHP'nin gücü Diyanet'e yetmez" başlıklı yazısında çarpıcı tespitlerde bulunan Sirmen, cumhuriyetin en eski ve köklü kurumlarından biri olan Diyanet'in 2019’da bütçesinin yüzde 34 artırılarak 10.5 milyara yükseltildiğine dikkat çekerek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın artık devlet içinde devlet olma durumuna geldiğini belirtti. 

Sirmen, Diyanet'in AKP ile iç içe girdiğini de vurgularken, "Atatürk’ün kurduğu özellikle belirtilen Diyanet’in, dinin demokrasi laiklik ve ulusal birlik karşıtlığını körükleyecek biçimde kötüye kullanılmasının önlenmesi için yararlı olacak olan aydın din adamları yetiştireceklerinden zorunlu olduğunu savunanlar Cumhuriyetin ilk yıllarında haklı çıkmış görünmüşlerdir." dedi.

"MHP'NİN GÜCÜ DİYANET'E YETMEZ"

Sirmen yazısında, "Atatürk’ün ayakta karşıladığı üç kişiden biri olacak kadar saygı gösterdiği ilk Diyanet İşleri Başkanı 'kuvvacı' Mehmet Rıfat Börekçi’nin yolundan giden aydın Cumhuriyetçi müftü ve Diyanet İşleri Başkanlarının varlığına karşın, zaman içinde aydınlanma ve laik Cumhuriyet karşıtı kadroların, siyasi iktidarlar eliyle güçlendirilmesi sonucunda, Diyanet devletin dini değil, dinin devleti kontrol ettiği bir odağa dönüşmüştür." ifadelerini kullanırken, "Milleti ümmete dönüştürmek gizli gündemiyle iktidara geldiği artık iyice aşikâr olan AKP iktidarı döneminde ise bu oluşum doruğa erişmiştir. Bu durumda, AK Diyanet’in başındaki Ali Erbaş’a MHP’nin gücünün yetmeyeceği açıktır." dedi.

İlgili Haberler