MHP'nin hedefi ''tek başına iktidar'' değil

AKP ve MHP cumhur ittifakı ile öyle birleşti ki, MHP Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı''na aday çıkartmayarak AKP''nin adayı Mustafa Şentop''u destekleme kararı aldı.

Aslında MHP aday çıkarsa AKP adayı kaybetsin diye Meclis''teki tüm partiler tarafından desteklenebilir ve  MHP''nin adayı TBMM başkanı seçilebilir.

Tabi bugün için "Ham hayal" denir buna.

Çünkü böyle bir durumun olması cumhur ittifakının parçalanması demektir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesinde AKP adayı Şentop''un TBMM başkanı olmasının kararlaştırıldığı medyada yer aldı.

Aslında Bahçeli''nin ziyaretinden önce AKP Mustafa Şentop''un adını açıklayınca Bahçeli''nin başka şansı da kalmamış oldu.

Yandaş medyada Erdoğan - Bahçeli görüşmesinin perde arkasının yer aldığı haberlerde, "Bahçeli''nin konuya ilişkin olarak Erdoğan''a ''Takdir sizindir'' dediği öğrenildi" ortak cümlesi yer aldı.

Değerli okurlarım,

Bahçeli erken seçim yapılmayacağını ve 2023''de yapılacak seçime vurgu yaparak şunları söyledi:

"Hedef Cumhuriyet''in yüzüncü yıldönümüne Cumhur İttifakı''nın birleştirici ve kaynaştırıcı ilkeleriyle ulaşmak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi''nin iyice yerleşmesine destek vermektir.

Milliyetçi Hareket Partisi algı operasyonlarına, batakhaneye dönen sosyal medya oyunlarına, ısmarlama ve ipotekli kamuoyu araştırma şirketlerine aldırış etmeden Cumhur İttifakı''nın itibar ve iradesiyle zamanında yapılacak seçimlere hazırlanacak, şeytana da külahını ters giydirecektir."

Şeytanın muhalefet partileri olup olmadığını bilemem, anlayamam ama bildiğim ya da anladığım şudur:

MHP 2023 seçimlerinde de cumhurbaşkanı adayı çıkartmayacak ve Recep Tayyip Erdoğan ya da AKP''nin adayını destekleyecek

Yani MHP''nin de Devlet Bahçeli''nin de "Tek başına iktidar" olup Türkiye''yi yönetme sevdası da siyasi beklentisi de yoktur…

Soracaksınız;

Geçtiğimiz günlerde yapılan, "Tek başına iktidar" çıkışının anlamı nedir?

Söyleyeyim;

- O çıkış, MHP teşkilatlarına "moral" çıkışıdır.

- Diğer partilere geçişleri engelleme çabasıdır.

AKP''den 2 partiye tam saha pres

Melih Gökçek''in, TOBB başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu''na yönelik, "Rıfat Hisarcıklıoğlu yeni kurulan iki partiye TEPAV vakfından iyi destek ve eleman verdi" şeklindeki suçlamalarının perde arkasında AKP''nin olduğu ortaya çıktı.

Dün yazdığım Gökçek''in sosyal medyadaki bu suçlamasını özetleyeyim:

"TOBB rektörü Güven Sak aynı zamanda TEPAV Vakfı''nın başında. TEPAV vakfı artık başta yeni kurulan partiler olmak üzere, tüm partilere elaman veriyor.

Nitekim Rıfat Hisarcıklıoğlu yeni kurulan iki partiye TEPAV vakfından iyi destek ve eleman verdi. İşin özü her yerden her parti de adamımız var."

Değerli okurlarım,

Gelecek ve DEVA partilerinin yetkilileri ile konuştum.

Her iki partinin teşkilatlanmalarının engellenmesi için AKP''nin tüm ülkede tam saha baskı yaptığı ortaya çıktı.

Parti teşkilatlarında görev almak isteyen kişilerin cayması için, görev alanların ayrılması için AKP''nin il ve ilçe teşkilatlarının yanı sıra bazı vali ve kaymakamların da aktif siyaset yaptıkları öne sürüldü.

Melih Gökçek''in sosyal medya paylaşımlarında Hisarcıklıoğlu''nu Gelecek ve DEVA partilerine destek vermekle suçlaması TOBB Başkanı tarafından yanıtlanmadı.

Hisarcıklıoğlu ile görüşme talebime olumlu ya da olumsuz yanıt dahi verilmedi

"Ateş olmayan yerden duman çıkmaz" ya da "Sükut ikrardan gelir" denir ya demek ki, Ankara Büyükşehir Belediyesi''nin azledilen Başkanı Melih Gökçek Erdoğan''ın da bilgisi ya da önerisi ile bu uyarıyı yaptı.

Anlaşılan o ki

- AKP ve destekçileri birbirlerine düşüyorlar,

- 1,5 milyon üyesi olan TOBB''un teşkilatlarından da yeni partilere büyük teveccüh gösteriliyor.

Bu nedenle de AKP''den kopuşları engelleyemeyen TOBB başkanını da hedef e alıyorlar…

Gelecek ve Deva partilerinin oy oranlarının aylık anketlerdeki yükselişlerinin sürmesi AKP''nin kan kaybının bu anketlere yansıması "erken seçim" göstergesi değil midir?

Madem 2023''e kadar erken seçim yok sorayım o zaman AKP ve MHP''ye:

- Neden siyasi partiler ve seçim yasalarında milletvekillerinin parti değiştirmelerini engellemek istiyorsunuz?

Değerli okurlarım,

Meslek hayatımda çok örneklerini gördüm.

Ne zaman iktidar sahipleri, "Erken Seçim yok" diye durup dururken açıklama yaparlarsa bilin ki erken seçim olacaktır.

 

Yazarın Diğer Yazıları