MHP'nin ittifak için yalvarmadığı kaldı

MHP'liler, "Ankara ve İstanbul'da büyükşehir belediye başkanlıklarına aday göstermeyelim" dediler ama Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'liler ellerinin tersi ile ittiler…

"Ankara'ya Melih Gökçek'i aday gösteririz ve İstanbul'a Bedrettin Dalan'ı aday gösteririz" diye AKP'yi tehdit ettiler.

Erdoğan ve AKP'liler umursamadı…

MHP sanki Ankara Çankaya - İstanbul Kadıköy - İzmir Konak gibi ilçeler olmayan 9 ilçede adaylarını açıkladı.

Erdoğan ve AKP'liler tınmadılar…

Baktılar AKP'liler MHP'nin yerel seçim ittifakını dikkate almıyor bu kez Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile Meclis'teki basın toplantısında AKP'lilere ve Erdoğan'a Devlet Bahçeli'nin şu mesajını veriyor:

"MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'na önem atfediyor ve Cumhur İttifakı'nın, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde yüzde 50 oy oranının altına düşmesinin, Türkiye'de bir meşruiyet tartışması başlatabileceğini, başkanlık sisteminin tartışılır hale gelebileceğini vurguluyor."

Peki, Devlet Bahçeli MHP Meclis Grup toplantısında, "Yerel seçimde ittifak yok, herkes kendi yoluna" diyerek AKP'ye rest çekmemiş miydi?

Bahçeli bu resti çektiğine demek ki pişman oldu.

Enginyurt basın toplantısında devam ediyor:

"Biz diyoruz ki birileri Cumhur İttifakı'nın halkın gözünde, 31 Mart'ta tartışılır konuma getirmek için her türlü ittifakı yapmaktan çekinmiyorsa öyleyse Cumhur İttifakı'nı kuranların da bu millete karşı borçları, vazifeleri vardır. Bunların en başında da Cumhur İttifakı'nı korumak, kollamak, mevcudiyetini ve hayatiyetini devam ettirmektir."

Bu sözleri okuyunca, MHP'nin neredeyse AKP'ye, "Yerel Seçimde ittifak yapalım diye yalvaracak" demez misiniz?

Enginyurt basın toplantısının sonunda etkili bir tehdit ile sözlerini şöyle tamamlıyor:

"AK Parti için durum 31 Mart'ta hiç de iyi görünmüyor. Gerek anketler gerekse sokak alarm veriyor. Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere AK Parti hükümeti ve yetkililerine şunu net şekilde söyleyebiliriz: MHP, Cumhur İttifakı için bir kazançtır, kazanımdır. MHP ile birlikte girilecek bir seçimden büyük başarılar ortaya çıkacaktır, iyi neticeler, güzel sonuçlar alınacaktır. Aksini düşünmek bile istemiyorum. 31 Mart akşamı aksi olduğu takdirde birileri Külliye'de çok ağır zılgıtlar yiyebilir. Herkes aklını başına alsın."

İlahi Cemal Bey, AKP'nin il ve ilçelerde başkanlıkları kaybetmesi demek, MHP'nin o yerlerde kazanma şansının artması demek değil midir?

Fındık, çay taban fiyatları gibi Karadenizlilerin hak ve menfaatlerini arslan gibi savunurken şimdi nedir bu AKP bağımlılığınız?

Defalarca yazdım bu kadar mütemmim cüzü olduysanız yapın kurultayınızı AKP'ye iltihak kararı alın.

MHP'lilere bir de sorum var.

Alpaslan Türkeş Üniversitesi nerede?

Ben hatırlatayım ki MHP ve AKP seçmenleri de öğrensinler.

3 Mayıs 2018 tarihinde İYİ Parti milletvekilleri, Kayseri Üniversitesi'nin adının "Alparslan Türkeş Üniversitesi", Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin adının "Muhsin Yazıcıoğlu Bilim ve Teknoloji Üniversitesi" olarak değiştirilmesine ilişkin iki ayrı önerge verdiler.

Yapılan oylamada AKP ve MHP'liler karşı oy kullanınca Alparslan Türkeş ve Muhsin Yazıcıoğlu adları üniversitelere verilemedi. Ruhları şad olsun…

Yazarın Diğer Yazıları