MHP'nin ümitleri Körfez'de battı!

MHP'nin ümitleri Körfez'de battı!
Kocaeli'de il başkanlığı dahil AKP'nin açıkladığı 13 belediye başkanı arasında MHP'li bir adayın dahi olmaması il teşkilatında tepkiyle karşılandı.

Yerel seçimlerde Kocaeli Belediye Başkanlığı için AKP'yi destekleyeceği önceden açıklanan MHP'ye, 12 ilçeden hiçbirinin bırakılmasının il teşkilatında tepkiye neden olduğu bildirildi. MHP'nin 31 Mart'ta Kocaeli belediye başkanlığı yarışında AKP'yi destekleyeceği önceden biliniyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilçe belediye başbakanı adaylarını açıklamasının ardından, MHP'ye tek bir noktanın dahi verilmemesinin, il teşkilatında bazı kesimler tarafından hayal kırıklığı ile karşılandığı bildirildi.

AKP'Lİ ŞEKER ÖNCEDEN AÇIKLAMIŞTI

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, katıldığı bir televizyon programında Kocaeli’de MHP’ye belediye verilmeyeceğini düşündüğünü söylemiş, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ise, referans olarak MHP ve AKP'nin liderlerini alacaklarını ifade belirtmişti. "MHP’ye ilçe verilmeyeceği doğru bir tahmin değil.

Örneğin Ankara Gölbaşı MHP’ye bırakıldı. Kocaeli’de neden olmasın” sözlerini sarfeden Ünlü, Erdoğan'ın adayları açıklamasının ardından ise sosyal medya hesabından şu açıklamayı paylaştı: "Biz hep sözümüzün eri olduk, ama, fakat, lakin, demedik. Cumhur ittifakı dedik beka dedik." 2014 yerel seçimlerinden bu yana sahada aktif bir şekilde çalışan MHP Kocaeli Teşkilatı ve seçmenin önümüzdeki seçimde sergileyeceği tutum merak konusu oldu

İlgili Haberler